Foto: pr

Wie is Rie?

De Woerdensche Column door Mirte Damen - In de tijd van overal internet, gamen, YouTube, insta en snapchat, elk kind zijn eigen telefoontje, I-pad, laptop en tv, is er in Woerden om de twee weken gewoon een ouderwets / nieuwerwets kindermatinee op de zondagmiddag in het Rie Theater. Een verademing om juist even al het digitale los te laten.

Afgelopen zondag belandde ik spontaan bij het Rie Theater en beleefde ik deze middag in de "ouderenopvang". Tijdens het kindermatinee is er altijd opvang voor ouderen, want ouders mogen echt gratis mee (waar kan dit nog). Dus de ouderejaars zijn bezig met borrelen en de kids hebben een geweldige voorstelling. Deze middag deed mij even mijmeren naar vroeger, ik dacht aan de Film van Ome Willem maar ook aan ons eigen theater Snater! Ja Chris en Inge komen jullie ook een keertje langs in 2019?

Dit keer waren Haar Wereldreizigers er. Met echt geweldig theater van een bijzonder ongekend hoog niveau. Ze bleven de kids maar ook de volwassenen de hele voorstelling boeien. En er is ook een echte stadsomroeper die speciaal kindernieuws heeft. En Helga Huisjes praat, zingt en vertelt het allemaal fantastisch aan elkaar. Wat een aanwinst is dit theater toch voor Woerden en ook zeker deze zondagmiddag. Ik kan niet anders zeggen dan dat Dave Kortekaas en Marcel Fokker twee visionairs voor de stad en de cultuur zijn. Hulde, props en dikke box! Ze bestaan komende week al weer een jaar! Maar bent u er al geweest? Of uw kids?

Zondag 30 december is er weer een kindermatinee. Dit keer komt Jeroen Schipper. Wie zegt u: Jeroen Schipper? Jeroen Schipper is bekend geworden met vele originele liederen in liedbundels, de (in Woerden veelgebruikte) digitale muziekmethode 123Zing, Sesamstraat en theatervoorstellingen.

Maar nog veel mooier is dat het Rie Theater gerund wordt door vrijwilligers en je voelt echt de liefde, de ziel en zaligheid die deze mensen in dit fijne theater stoppen. Neem nu bijvoorbeeld Hans Pieters, hij is er maar druk mee. Met de techniek, de site en foto's nemen en elke voorstelling is hij er weer. Wat een geweldig drukke baas! Maar ook voor de meiden en jongens achter de bar. Wat een geweldige plek is dit geworden en hopelijk de toekomstig winnaar van de cultuurprijs!

En Rie (de lieve moeder van Marcel waar het theater naar vernoemd is) zij hangt met een grootse foto aan de muur en kijkt toe. En ze zag dat het goed was!

Meer berichten