Foto:

De "Woerdense Oliebollen-Test"

De favoriete oliebollen van Mirte Damen

Nu het nieuwe jaar voor de deur staat zijn vele oliebollenbakkers en bakkers druk bezig met oliebollen en appelbeignets. Wie heeft nu de lekkerste Oliebol? Of wie heeft de beste? Wie zou de lekkerste of de beste hebben van de gemeente Woerden? Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Degene die u het lekkerst vindt is gewoon de beste. Het is zo persoonlijk. De beste oliebol bestaat namelijk niet! En in Woerden zijn echt overal prima oliebollen te krijgen. Die met liefde gemaakt zijn. Maar als we moeten kiezen dan gaan we dat niet doen! Hier een aantal tips waar u een geweldig bol kunt halen.

Bakkerij van Leeuwen aan de Havenstraat in Woerden
Bakkerij van Leeuwen bakt echt de geweldige feestbol naar geheel eigen recept tot in de perfectie uitgevoerd met een volle smaak van echte roomboter. Deze bol mag elke week. Niet alleen met Koeiemart of Oud en Nieuw. De super geweldige feestbol vol liefde!

Bakkerij Griffioen in Harmelen
Al jaren bakt deze bakkerij top oliebollen. Luchtig, fijn van smaak en krokant. Je proeft vakmanschap. De uitgekiende echte super fijne banketbakkersbol.

Bakkerij Verweij Tournoysveld Woerden
Echt een fijne bol met alles erop en eraan. Je merkt echt dat hier veel aandacht aan is besteed. Al jaren brengen ze top kwaliteit. Een echt Geweldige bol.

De oliebollenkraam Muller aan de Haven in Woerden
Willem Muller is vakman in hart nieren samen met zijn vrouw. Zij bakken alleen tijdens het seizoen maar zouden dat in heel Nederland moeten doen. Maar ja dan gaan we Wimpies Prijzen Paleis missen. Over de oliebol gesproken. Kort en Duidelijk: Topbol!

Bakkerij de Leeuw in Zegveld
Dit is echt De oudste bakkerij van Nederland. En zij staan altijd op de streekmarkt in Woerden. Deze bol is echt een geweldige klassieker. Je proeft nostalgie en dat blijft smaken naar meer. Het is echt de moeite om even naar Zegveld te rijden. Wat mooie een heerlijke smaakvolle bol!

Goede tip van een bakker: Als de oliebollen koud zijn warm ze dan op 5 a 10 minuutjes in de oven op 160 graden. En mocht u nu tijd hebben doe zelf de test. Stap in de auto en haal overal een paar bolletjes en ontdek wat u de beste of lekkerste bol van Woerden vindt.

TEKST: Mirte Damen

Meer berichten