Voorzitter Ed Zwennis voor de winkel. FOTO: PR
Voorzitter Ed Zwennis voor de winkel. FOTO: PR (Foto: Eigen foto)

Wereldwinkel Woerden viert 40-jarig jubileum

Het jaar 2019 wordt voor de Wereldwinkel Woerden een bijzonder jaar. De winkel bestaat op 13 april namelijk 40 jaar. Een jubileum om trots op te zijn en flink te vieren. De jubileumactiviteiten starten in januari.

Woerden - In 1979 is de winkel opgericht als Vereniging en aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels. Begonnen in een kraam, daarna in panden aan de Meulmansweg, de Groenendaal en de Paardensteeg, is de huidige huisvesting sinds 2004 in de Havenstraat. ‘Onze winkel heeft zich in 40 jaar tijd ontwikkeld tot een professionele cadeauwinkel met echt bijzondere en mooie producten. Gelukkig worden steeds meer mensen zich bewust van het belang van fairtrade en weten zij onze winkel te vinden', aldus Ed Zwennis.

Ed is al vier jaar enthousiast voorzitter van de Stichting en zet zich als vrijwilliger in voor de meest uiteenlopende taken.

Het komende jaar wordt er iedere maand een specifiek land in het zonnetje gezet met haar typische producten. In januari is het thema India. Een kleurige collectie shawls, sieraden, tassen en vele andere artikelen zullen deze maand speciaal in de winkel te koop zijn. Ook is er aandacht voor de Indiase keuken met levensmiddelen en recepten om bijvoorbeeld heerlijke Korma’s en Tandoori te maken. Alle thema’s en aanbiedingen van het komende jaar zijn via Facebook en Instagram te volgen. Daarnaast verstuurt de wereldwinkel maandelijks een nieuwsbrief per mail waar je je voor kunt aanmelden via hun website www.wereldwinkelwoerden.nl of in de winkel zelf.

Eerlijk en heerlijk

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit ontwikkelingslanden. De makers zijn bijvoorbeeld Mexicaanse koffieboeren, Balinese houtsnijders en Thaise keramisten. Allemaal mensen die, zoals iedereen, recht hebben op een woning, voedsel, scholing en medische zorg. In de gewone handel blijven zij vaak onzichtbaar en ongehoord. In de Wereldwinkel kunnen de makers wel hun verhaal kwijt.

Wereldwinkel Woerden is aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels. De vereniging lobbyt op internationaal niveau voor een rechtvaardige wereldhandel. De vereniging controleert ook de bedrijven die eerlijke handel leveren.

Meer berichten