Foto: Marieke Markus

Mijmeren

De Woerdensche Column door Junior Brandenburg

Terwijl het noestig gespaarde plastic vrijelijk ontsnapt uit de zakken om welig te waaien over de kletsnatte straten van Woerden, begon het nieuwe jaar met mijmeringen. Bijvoorbeeld over hoe onze goede inzamelbedoelingen het milieu juist extra belasten op stormachtige inzameldagen.

Maar ook over hoe we ons van onze beste kant hebben laten zien bij de jaarwisseling. Geen handhavingsgedoe bij het carbidschieten, slechts een auto in de fik en nog geen schade-inventarisatie aan gemeentelijke eigendommen als gevolg van vuurwerk, we kunnen dus nog hopen op een beperkte rekening dit jaar.

Blijkbaar hebben wij ons daarnaast doormiddel van de informatieborden van Event Support Holland ten positieve laten inspireren. Wij worden uiteraard wekelijks langs de weg geïnformeerd over leuke evenementen en leuke aanbiedingen, maar vooral ook aangespoord tot verbetering met als gevolg dat bijvoorbeeld het opruimen van vuurwerk een groot succes was.

In de laatste week voor het nieuwe jaar trof ik overigens op de reclameborden ook weer de bijzondere campagne van Woerden Wijzer. Dit sympathieke initiatief spoort aan om laagdrempelig hulp en ondersteuning te zoeken voor allerhande tegenslag in het dagelijkse leven. Ik heb geen idee wie de posters heeft ontworpen, maar de versie inzake het zoeken van hulp bij schulden blijft mij toch telkens bijzonder opvallen. Onder de slogan "Wil jij van die schulden af" staat een plaatje van twee mensen met diverse luxe winkeltassen in de hand. En het lukt mij niet om tekst, boodschap en afbeelding met elkaar in evenwicht te brengen. Waar de mededeling opruimen loont duidelijk effect heeft gehad, vraag ik mij iedere keer af waar de schuldenposter op aanstuurt. Veel geld uitgeven aan shoppen, dan schulden hebben en dan hulp zoeken? Ik zou zelf, denk ik, eerder inzetten op een campagne om schulden te voorkomen. Tamelijk verwarrend allemaal.

Ook verwarrend was dat ik dit jaar er in de eerste ronde al uitlag in de curlingcompetitie. Gelukkig heeft de organisatie na het huldigen van de kampioenen op de platte kar, aangekondigd dat volgend (dit) jaar het aantal teams nog uitgebreid kan worden. Zelf zou ik de organisatie graag willen inspireren tot het opzetten van een B-Competitie, want drie sets spelen in een jaar is simpelweg te weinig om aan mijn curltrekken te komen. En zoals u kunt lezen, dat leidt slechts tot nodeloos mijmeren.

Meer berichten