Het startmoment van de afsluitende Dames 4 x 50 meter vrije slag. FOTO: Connie van Niekerk
Het startmoment van de afsluitende Dames 4 x 50 meter vrije slag. FOTO: Connie van Niekerk (Foto: Connie van Niekerk)

ZPC Woerden in 2e ronde Nationale Zwemcompetitie

Op zaterdag 12 januari vond in het Batensteinbad de tweede ronde plaats van de Nationale Zwemcompetitie. ZPC Woerden neemt deel in de C3-klasse, dat is de 4e landelijke klasse. Van elk programmadeel worden de tijden van de twee snelste zwemmers omgerekend naar punten.

Woerden - Van de negen teams in de C3-klasse stond Woerden na de eerste ronde op plek 7; nog net boven degradatiepositie. Voor handhaving is het van levensbelang dus voor de club om snelle tijden te noteren. Zoals jeugdlid Wim van Duuren meldt: “Het is een serieuze wedstrijd, we gaan met z’n allen voor de landelijke puntencompetitie!”

Het was zaterdag een drukte van jewelste langs het bad, met totaal zo’n 170 zwemmers van 4 clubs, 29 zwemofficials plus nog de nodige assistenten en coaches en niet te vergeten het publiek. Er werden maar liefst 28 programmanummers afgewerkt.

Op 4 programmanummers wist ZPC Woerden de snelste tijd te noteren:

Lucas Pfaff was met 1:09.40 de snelste op de 100 m vlinderslag heren junioren.
Ilse van den Wijngaard boekte in een spannende strijd een mooie overwinning met 0:38.64 op de 50 m schoolslag dames.
Veerle van Munster tikte in no-time aan na 1:20.74 op de 100 m schoolslag dames, ruim 5 seconden sneller dan de nummer 2.
Ian Terlouw trok in 2:06.39 op de 200 m vrije slag heren de overwinning naar zich toe. Cyriel Muthert, ook van ZPC Woerden, werd daarbij 2e in 2:09.62.

Prima 2e plaatsen waren er daarnaast ook voor Daan Hoogendoorn op de 200 m wisselslag heren junioren, Wim van Duuren op de 100 m schoolslag heren jeugd en Lucas Pfaff op de 200 m rugslag heren junioren.

Sofie Visser noteerde de grootste relatieve PR verbetering van 142%. Op de 100 m vrije slag verbeterde zij haar beste tijd met ruim 21 seconden van 2:19.05 naar 1:56.67.

Voor de competitie scoorden Ilse van den Wijngaard, Sabine Lina en Lucas Pfaff maar liefst op 4 verschillende programmanummers punten voor ZPC Woerden.

Wim van Duuren meldt na afloop tevreden te zijn, mede door zijn PR op de 100 m schoolslag. En ondanks dat het een serieuze wedstrijd was, kon er wel een grapje vanaf bij de speaker: “Willen alle seriewinnaars zich na afloop melden bij de dopingcontrole?”
Lucas Pfaff was eveneens tevreden over zijn prestaties ook al vond hij dat de kerstvakantie er “flink ingehakt” had. Desondanks wist ook hij een PR te zwemmen op de 100 m vlinderslag.

Na de 2e competitieronde staat ZPC Woerden op de 8e (degradatie)plaats. Het verschil met plaats 7 is slechts 30 seconden. ZPC Woerden moet in de laatste 2 rondes dus flink trainen om dit verschil te overbruggen!

Meer berichten