Peter Smorenburg verdedigt een inworp van Mug, openingswestrijd indoorcompetitiedag 2. FOTO: FrisBee Woerden
Peter Smorenburg verdedigt een inworp van Mug, openingswestrijd indoorcompetitiedag 2. FOTO: FrisBee Woerden (Foto: FrisBee Woerden)

FrisBee Woerden promoveert weer

De Spelers van FrisBee Woerden spelen deze winter voor het eerst in de indoorcompetitie en dat gaat ze goed af. Afgelopen zondag was de tweede competitiedag en deze werd wederom zo goed gespeeld dat het team met promotie beloond werd.

Woerden - Voor de mensen die dit gek in de oren klinkt: Bij de teamsport Ultimate Frisbee worden op wedstrijddagen meerdere wedstrijden gespeeld en komen alle teams uit een poule tegen elkaar uit. Bij elke wedstrijddag kan er gepromoveerd of gedegradeerd worden. Nadat de vorig wedstrijddag met promotie werd afgesloten, mochten de spelers zich zondag bewijzen in divisie 7 en de openingswedstrijd tegen MUG werd gelijk al met een winnnende 12-8 afgesloten door de Woerdenaren. De volgende wedstrijd tegen Panic 2 was erg spannend. Na een zware wedstrijd kon FrisBee Woerden op 2 seconden voor het eindsignaal de gelijkmaker scoren. Het hieropvolgende Universe point was zenuwslopend lang en ging uiteindelijk toch naar Panic dat de wedstrijd hiermee met 8-9 won.

Het organiserende en thuisspelende Bluefingers 2 team was erg fit, goed op elkaar ingespeeld en vooral erg lang! FrisBee Woerden wist zich goed staande te houden, maar verloor deze 3e wedstrijd uiteindelijk met 10-5

De laatste pot speelde het Woerdense team tegen WAF 2, een oude bekende uit de buitencompetities. De wedstrijd was in de zaal bleek net zo sportief en leuk als de buiten wedstrijden. Dat er met een 12-3 overwinning werd afgesloten maakt het nog leuker.

FrisBee Woerden kan tevreden terugkijken op deze competitiedag. De wekelijkse trainingen en de goede sfeer onder de spelers betaald zich uit in een almaar stijgend niveau en een startplek in de 6e divisie voor de volgende competitiedag. Iets waar zo’n jonge vereniging best trots op mag zijn.

Meer berichten