Foto:

Daan Spoon en Dion van Aken helpen in Gambia

Daan Spoon (18) uit Woerden en Dion van Aken (19) uit Harmelen gaan voor hun opleiding VEVA, Defensie en Veiligheid vrijwilligerswerk doen met hun klas. Op 4 februari gaan zij voor twee weken naar Gambia om scholen op te knappen en meer kennis te delen over milieubewustzijn.

Woerden/Harmelen - Daan, Dion en hun schoolgenoten gaan samen met Future For Young People zich inzetten voor de scholen in Gambia. Veel scholen zijn arm en lokalen zijn in slechte omstandigheden. Ze gaan scholen repareren, meubels opknappen en lokalen schilderen. Verder kijken ze nog wat nodig is en wat er mist aan voorzieningen. Ze gaan dit doen in het plaatsje Tanji. "Ik vind het heel bijzonder om hieraan mee te doen en iets goeds te kunnen doen voor Gambia. Ik denk dat het een hele bijzondere ervaring wordt," aldus Daan.

Future For Young People

Future For Young People biedt kansen aan jongeren, verbetert de kwaliteit van bassischolen, sponsort onderwijs voor arme gezinnen en biedt kansen aan jongeren en kinderen met een handicap. Dit alles is voor Gambia omdat het land nog steeds hoort bij de minst ontwikkelde landen ter wereld. "Het werk dat wij doen wordt voortgezet door de school zelf. Dat is ook een voorwaarde om geholpen te worden. We gaan er absoluut niet voor niks heen," zegt Dion. Doneren kan op NL25 RABO 0332535878. 

Meer berichten