Foto:

'De club voorzitten in het jubileumjaar is een grote eer'

Op 2 mei 2019 bestaat SC Woerden honderd jaar. Op de nieuwjaarsreceptie van afgelopen zaterdag maakte de club het programma bekend van de komende periode. Activiteiten worden georganiseerd voor de jonge en oude leden waarmee het jubileum een feest voor iedereen wordt.

door Nik Mandemakers

Woerden - Zaterdagmiddag werden de goede voornemens direct bekrachtigd. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om Thijs Pennewaard in het zonnetje te zetten. Een naambordje voor een gang die naar hem vernoemd is en een bos bloemen ter bevestiging. ''Hij heeft jarenlang vrijwilligerswerk op de club gedaan en wij wilden hem graag eens in het zonnetje zetten. Ook om hem te bedanken voor alles wat hij heeft gedaan", weet voorzitster Hanneke Overbeek. ''Iets dat we gedurende het jaar nog een aantal keer zullen doen", verklapt ze.

Naast het eren van verschillende leden staan anderzijds enkele activiteiten op de rol. Van een receptie begin 2020 waarbij het jaar wordt afgesloten en een reünie tot de mogelijkheden behoort, tot aan een FIFA-toernooi voor de jongere generatie. ''Een commissie heeft zich over de activiteiten gebogen en het belangrijkste is dat dit een jaar wordt waarbij we voor alle leden iets willen organiseren", wist ze.

Nieuwsgierig

''Het jubileum leeft bij de club. Mensen meldden zich al vroeg in het jaar om te vragen wat er allemaal op de planning stond. De receptie werd afgelopen zaterdag ook goed bezocht. Mensen wilden weten wat er gaat gebeuren", aldus Overbeek. De leden kregen te horen dat niet alleen de gangbare activiteiten op het programma staan, zoals een feest en een jeugdolympiade. ''We hebben ook plannen om een soortement van Olympisch vuur van het oude complex naar het nieuwe te brengen. Dat moet alleen nog wel uitgewerkt worden", is ze ook eerlijk. Een speciaal onderdeel van het komende jaar zal een jubileumwedstrijd zijn waarin oud-spelers van SC Woerden het zullen opnemen tegen oud-spelers van VEP.


''Het is voor mij een hele grote eer om de club te mogen voorzitten gedurende dit jaar en als ik het enthousiasme bij de vrijwilligers zie moet het helemaal goedkomen", sluit Overbeek af. Een jaar dat helemaal gecomplementeerd zou worden wanneer SC Woerden het jaar bezegeld met een promotie naar de derde klasse.

Meer berichten