Iedere dag een partijtje biljart

Al sinds 1982 bestaat er bij Welzijn Woerden (WZW) de biljartclub, waar de senioren van de gemeente Woerden dagelijks terecht kunnen om een partijtje biljart te spelen en elkaar te ontmoeten met als doel hun sociale contacten te verbreden.

Woerden - De biljartclub WZW heeft 35 leden. Dagelijks kan er gebiljart worden op twee tafels van 09.00 uur tot 16.30 uur. Op maandag en dinsdag wordt er in competitie verband gespeeld in de discipline "LIBRE". Een competitie behelst een cyclus van vijf weken. Op deze wijze worden er jaarlijks zes competities afgewerkt. Verder is er jaarlijks een LIBRE clubkampioenschap, een kampioenschap driebanden en als sluitstuk in december het ANNONCE toernooi waarbij vijf disciplines van het biljarten aan bod komen. Bij alle kampioenschappen zijn kleine prijsjes te verdienen, die door de spelende competitieleden zelf worden ingebracht.

Om de biljartcompetitie Libre voor iedereen leuk en plezierig te houden, wordt er een onderverdeling gemaakt van drie poules waarin spelers worden geplaatst met een hoog, gemiddeld en laag moyenne. Deelname is op vrijwillige basis, leden die niet willen deelnemen aan de competitie kunnen gewoon dagelijks een partijtje komen biljarten. Gezelligheid, plezier en sociaal bezig zijn staat voorop.

In juni van 2018 werd de biljartclub onverwachts op de hoogte gesteld dat het totale team van WZW per 1 september 2018 het pand van Huize Zandwijk moest verlaten. Dit betekende voor de biljartclub dat zij binnen 3 maanden op zoek moesten gaan naar een andere locatie. We zijn erin geslaagd een locatie te vinden bij de tafeltennis vereniging Woerden (TTV-Woerden). Doch met het groeiende aantal senioren zouden wij als biljartclub in de toekomst een eigen, centraal gelegen biljartlocatie willen hebben.

Meer berichten