Foto:

Opening tentoonstelling 'Roodkapje' op 23 januari

Wie kent het sprookje van Roodkapje niet? De tentoonstelling bij NME-Centrum InBredius is rond dit bekende verhaal ingericht. Wie de ruimte binnenstapt, stapt het bos van Roodkapje binnen. Compleet met het huisje van grootmoeder, de wolf en natuurlijk Roodkapje. Het ziet er niet alleen mooi uit, er is ook weer van alles te doen en beleven. Weet jij bijvoorbeeld waar de dieren van het bos wonen, durf jij net als Roodkapje een stukje op je blote voeten te lopen en zie je de holle boom? De jongste kleuters van de Rembrandt van Rijnschool hebben woensdagochtend 23 januari de primeur: zij zijn de eerste klas die deze nieuwe tentoonstelling bezoekt.

In het huisje van grootmoeder brandt een gezellig vuurtje. Je leert er meer over familierelaties: weet jij van alle dieren wie de moeder of vader is en hoe ze heten? En heb jij net zo'n goede neus als de wolf en weet je welke geur je ruikt? De wolf heeft ook grote ogen en oren: kun jij net zo goed zien en horen als de wolf? Als je klaar bent met je ontdekkingsreis door het bos, kun je natuurlijk even lekker uitrusten met een boekje.

Voor iedereen

De tentoonstelling staat nog tot eind maart in NME-Centrum InBredius. Wie ook op bezoek wil bij 'Roodkapje' kan daarvoor op woensdag- en zondagmiddag tussen 13 en 16 uur terecht (toegang gratis). De tentoonstelling is vooral geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar en hun (groot)ouders. Alle basisscholen (groep 1 t/m 4) in Woerden hebben een uitnodiging gekregen om onder schooltijd op bezoek te komen. Er is nog beperkt plaats voor extra klassen.

NME-Centrum InBredius is elke woensdag- en zondagmiddag van 13 tot 16 uur geopend (gratis toegang).

Adres:
NME-Centrum InBredius
Kievitstraat 42
3443 BG Woerden

Meer berichten