Foto: Jan Donders, Nieuwegein, Nederland

Programma Opera Viva Festival

Opera is springlevend en daarom introduceert Opera Viva van zondag 7 t/m woensdag 10 april 2019 het allereerste Opera Viva Festival in Woerden met voor elk wat wils. Naast een aantal miniconcerten op diverse locaties in Woerden, zijn er vier voorstellingen in Het Klooster.

Woerden - In Het Klooster staan 'Passie voor Opera' door Ernst Daniel Smid die het Festival opent, twee keer 'Een Groene Hart Opera' van lokale amateurs zangers en 'Naked' van muziektheatermaakster Carla Regina, artistiek leider van dit hele festival op het programma. Voor de start van dit festival op zondagavond 7 april heeft Carla een icoon uitgenodigd, Ernst Daniel Smid. Een Nederlandse zanger en presentator. Op maandagavond 8 april en woensdagavond 10 april is er de traditionele amateurvoorstelling, dit jaar 'Een Groene Hart opera'. De opera is een ode aan Woerden als kaasstad, aan alle kaasboeren, handelaren en anderen die Woerden tot kaasstad van het Groene Hart maken. De repetities zijn in volle gang, maar amateurzangers kunnen zich nog aansluiten.

Daarnaast zijn er diverse miniconcerten op andere plekken in Woerden waaronder op woensdagmiddag bij Galerie van Slagmaat, daarover later meer informatie. De stad gaat bruisen van de opera met dit bijzondere festival voor jong en oud, voor iedereen die van muziek en opera houdt.

Meer berichten