Het debatteam van het Kalsbeek College heeft met de knappe tweede plaats laten zien opnieuw tot de landelijke top te horen. FOTO: Kalsbeek College
Het debatteam van het Kalsbeek College heeft met de knappe tweede plaats laten zien opnieuw tot de landelijke top te horen. FOTO: Kalsbeek College (Foto: Kalsbeek College)

Kalsbeek-team tweede bij provinciale debatwedstrijd

Het debatteam van het Kalsbeek College behoort opnieuw tot de landelijke top. Vrijdag behaalde de Kalsbeek-debaters een knappe tweede plaats bij de provinciale voorronde van 'Op weg naar Het Lagerhuis'. De finale werd net aan gewonnen door het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt.

Woerden - Een wettelijke verplichting om jongeren te laten sporten, het opofferen van de natuur om meer woningbouw mogelijk te maken en meer wegenbelasting om de duurzaamheidsdoeleinden te halen. Dit waren de onderwerpen waar de 250 jongeren van 17 middelbare scholen uit de provincie Utrecht die dag over spraken.

Het Kalsbeek-team begon de dag in het Utrechtse Huis voor de Provincie goed. In de poulefase werden mooie overwinningen behaald en ook de halve finale viel ten prooi aan de sterke Woerdense debatploeg. De finale ging met een minimaal verschil verloren.

Voorbereidingen
Debat is een van de vele extra's die het Kalsbeek College zijn leerlingen biedt. In de onderbouw komt het debatteam wekelijks samen om de basisvaardigheden van debatteren te trainen. In de bovenbouw duiken de leerlingen dieper in de wereld van het debat. Het team praat in de wekelijkse debatles over maatschappelijke thema's en krijgt handige vaardigheden aangeleerd, zoals jezelf presenteren, luisteren naar argumenten van een ander, een mening vormen en die in het openbaar verwoorden.

Debatwedstrijd
‘Op weg naar het Lagerhuis’ is een nationale debatwedstrijd, georganiseerd door de VARA, het Vfonds en HopeXXL. Dit jaar voor de 21ste keer. Er werd door een jury onder meer gekeken naar de onderbouwing van argumenten, lichaamstaal en het gebruik van humor.

Erelijst Kalsbeek College
Het debatteam van het Kalsbeek College doet mee aan allerlei toernooien. En met succes. In 2018 werd het debatteam gekroond tot de beste van Utrecht. Dit jaar is een unieke finaleplek behaald bij het NK debatteren.

Meer berichten