In totaal is er bijna 9000 euro opgehaald voor Freedom Through Education en Vluchtelingensteunpunt Groene Hart. FOTO: Alex de Kuijper
In totaal is er bijna 9000 euro opgehaald voor Freedom Through Education en Vluchtelingensteunpunt Groene Hart. FOTO: Alex de Kuijper (Foto: Alex de Kuijper)

Heren van Tafelronde 185 verkopen 449 kerstbomen

Vanuit een feestelijk verlichte tent hebben de heren van Tafelronde 185 dit keer 449 bomen verkocht. In totaal is er bijna 9000 euro opgehaald voor Freedom Through Education en Vluchtelingensteunpunt Groene Hart. De verdeling was, op een paar bomen na, 50/50.

WOERDEN - Op zaterdagochtend om 6.30 uur zijn er nog 40 bomen extra gehaald. Maar deze, samen met de rest van de voorraad, waren zaterdag voor 15.00 al verkocht. De heren hadden wel verwacht dat de verkoop goed zou gaan, maar dat ze zo snel uitverkocht zouden zijn was wel een verrassing. Ondanks dat ze al jaren met 10 procent groeien, blijft de inkoop lastig. "Je wilt geen bomen overhouden, dat gaat ten koste van de opbrengst en dat is zonde" zegt voorzitter Reinout Kuus. Naast de verkoop van de kerstbomen is de verbinding gelegd tussen VSGH en de Tafelronde. Door de goede hulp van Matiwos en Eyad zijn er extra bomen verkocht, maar is er vooral een verbinding gelegd tussen het goede doel en de Woerdense samenleving. "Het is mooi om direct op zo een concrete wijze bij te kunnen dragen aan het goede doel waar je geld voor ophaalt", aldus Kuus. Volgend jaar wil Tafelronde Woerden 500 kerstbomen gaan verkopen.

Meer berichten