Foto: ARIE VERHAGEN

Sportlust pakt koppositie na 5-0 zege op WNC

ingezonden

De ploeg van trainer Patrick Loenen is de nieuwe koploper in de eerste klasse C. De Woerdenaren versloegen in Waardenburg WNC met 5-0 en profiteren hiermee optimaal van het verlies van Sliedrecht tegen Geinoord.

Woerden - Door een doelpunt van Mark van der Weijden kwam Sportlust '46 in de 29e minuut op voorsprong. Thomas Heideman verdubbelde de score in de 37e minuut met een fraaie kopbal. De 2-0 was ook de ruststand. De tegenstander uit Waardenburg bood het eerste half uur goed tegenstand en probeerde voetballend onder de druk van Sportlust '46 uit te komen. Sportlust '46 speelde echter een van hun beste wedstrijden van het huidige seizoen.

Het goede spel werd ook de tweede helft voortgezet. Na een fantastische solo nam Zakaria Issarti in de 57e minuut de 3-0 voor zijn rekening. De steunpilaar van het team passeerde drie tegenstanders waarna hij koelbloedig afdrukte en de keeper kansloos liet. De 4-0 viel 20 minuten later en kwam van de voet van Mauro Franken. Het slotakkoord was voor Rick Wills. In de 88e minuut bracht hij de terechte eindstand van 5-0 op het bord. Trainer Patrick Loenen was na afloop van de wedstrijd tevreden over het spel van zijn ploeg. "Het waren fantastische goals, maar ik wil het hele team een compliment maken. We speelden goed, compact en iedereen vanuit zijn taak. We hebben vooral als team heel goed gespeeld". Volgens Loenen was dit tot nu toe de beste wedstrijd van het seizoen.

Meer berichten