Foto: pr

Woerden ontzorgt...

De Woerdensche Column door Mirte Damen 

Daar lig ik dan op zondag in mijn bed met een gezicht als een hamster. Gelukkig bestaat er ibuprofen in combinatie met paracetamol. Blij dat ik af ben van mijn kies. Die heb ik in het St. Antonius ziekenhuis Leidsche Rijn op zaterdagavond achtergelaten. Vrijdag brak deze af en hoopte ik dat ik het weekend door kwam. Maar dat ging voor geen meter. Niets van pijnstillers hielp op dat moment meer. Dus belde ik mijn tandartspraktijk om te informeren welke tandarts er in Woerden dienst had.. ik wist deze moet er uit en wel nu.

Maar tot mijn verbazing heeft er geen enkele tandarts meer dienst in Woerden in het weekend. In 2017 is dit ook overgegaan naar het St. Antonius ziekenhuis Utrecht, oftewel ik moest naar Leidsche Rijn. Wist u dit? Gelukkig wilde Astrid, mijn goede vriendin, mij rijden want ik kon niet meer. Stel je voor dat je geen auto hebt.

Éénmaal aangekomen moest ik 2.5 uur wachten, het werd 3 uur en uiteindelijk was ik bijna 4 uur verder. Ja het is druk en de tandarts en zijn assistenten die overig uiterst professioneel en vriendelijk waren konden er ook niets aan doen. Maar daar zaten met mij mensen te wachten uit Montfoort, IJsselstein, Arkel, Gorinchem, Utrecht, Maarssen, Odijk. Het was te druk en dit kon echt niet. Het is dus gewoon niet goed geregeld! Iedereen die daar zat had een afspraak gemaakt, echt niemand zit daar voor zijn lol. Maar dit moet en kan anders. Dit is trouwens exact hetzelfde voor de huisartsenpost, daar is het ook te druk. Voor zowel artsen als patiënt.

Ik ben er achter gekomen dat wij in de gemeente Woerden qua zorg er zo slecht aan toe zijn dat we in het weekend geen huisartsenpost meer hebben en ook geen noodtandarts. Dan kan ik bij deze dus concluderen dat het in Woerden zo slecht geregeld is dat je als huisdier beter af bent! Voor hun is er wel 24 uur zorg per dag. Hoe bizar!

Deze keuze is gemaakt omdat het niet druk was in Woerden met de weekenddiensten voor een tandarts.

Maar wij willen toch een regiofunctie hebben? En in Woerden moeten wij deze regiofunctie dan ook pakken. Doen wij niks dan worden we een slapend voordorp van Utrecht. Doen wij wel wat dan zijn wij terecht Hoofdstad van het Groene Hart.

We hebben de ruimte in het Antonius ziekenhuis in Woerden voor een regionale huisartsenpost en op de afdeling kaakchirurgie kan de tandartsenpost. En dit voor regio het Groene Hart. Wat je nodig hebt is dat het ziekenhuis ja zegt en een aantal artsen en tandartsen in deze regio ook. Meer niet!! Platgeslagen is dat het! Niet meer en niet minder. Wakker worden lieve artsen van deze regio! U laat ons niet in de steek.

Hallo college en gemeenteraad van Woerden! Hoe kan het dat u zich blijft verschuilen achter de zogenaamde machteloosheid? En hallo politieke partijen! Kan Gineke van Kesteren niet als extra noodwethouder Zorg worden ingevlogen. Haar motto is zo fijn: in de gemeente Woerden regelen wij dingen met elkaar. Ik denk dat ze het in een maand geregeld heeft. Linksom of rechtsom: het is nu echt nodig en zij kan dat. Zij is iemand die kan praten en breien. En je kan altijd nog naar de slager als je pijn hebt ;-)

Vaak hoor je onze politici zeggen: we moeten zorg dragen voor elkaar. We moeten dus zorg dragen voor de hele stad Woerden met haar kernen en de regio van het Groene Hart! Dat is uw taak gemeenteraad en college! Nou, ga dat dan maar eens letterlijk en figuurlijk doen. U faalt hier allen. Kom met uw huisdier wonen in Woerden, want voor uw huisdier is er altijd zorg (ook 's nachts en in het weekend) uhm... of: Woerden waar je zo fijn kunt wonen, maar wij zorgen alleen overdag voor u. Dit zijn geen goede stadsslogans.

Deze zin is de afgelopen weken vaak genoemd door de gemeente Woerden: iedereen doet en telt mee in Woerden en mag zijn wie hij of zij wil zijn! Uhm... behalve als je zorg nodig hebt in de avond, 's nachts of in het weekend dan zijn we dus even niet thuis... De gemeente Woerden ontzorgt u graag....

Meer berichten