Gerhard Gouderjaan maakt een mooi sprongschot ondder de korf voor SDO Blijwerkt tegen Avanti
Gerhard Gouderjaan maakt een mooi sprongschot ondder de korf voor SDO Blijwerkt tegen Avanti (Foto: Anno Visser)

SDO/Blijwerkt wint van Avanti!

SDO/Blijwerkt is van de hatelijke nul punten af na een knappe 28-24 thuisoverwinning op Avanti.

Avanti werd het gewillige slachtoffer van de dadendrang van de ploeg uit Kamerik. Het moest een keer gebeuren dit zaalseizoen, zo’n wedstrijd waarin het immer hardwerkende SDO/Blijwerkt zichzelf en het trouwe thuispubliek zou belonen. Geen ploeg speelt graag in Fort Oranje, zoals de sporthal de Schulenburch in de volksmond wordt genoemd. De Kamerikers mogen dan wel de rode lantaarn van de hoofdklasse zijn, maar zomaar eventjes twee punten uit Kamerik meenemen is makkelijker gezegd dan gedaan. Avanti was wel de eerste ploeg die hier uitstraalde: ‘dat varkentje gaan we wel even wassen’. Maar dat bleek de verkeerde houding. Zoals vaker schoot SDO/Blijwerkt uit de startblokken, met dit keer een ruime voorsprong als gevolg. Avanti is deze eerste klap eigenlijk niet meer te boven gekomen, wat bleek uit de 18-12 ruststand.

Na rust beleefde SDO/Blijwerkt haar traditionele inzakmoment. Avanti scoorde drie keer op rij, maar door een schitterde score van Manouk Kortman (19-15) werd de ban gebroken. De equipe van Onderlinge Verzekeringen begon weer goed te korfballen en kreeg naarmate de minuten aftelden ook verdedigend weer meer grip op de ploeg uit Pijnacker. Bij sterke verdedigende acties werd er gejuicht zoals je dat alleen bij verdedigers van Italiaanse voetbalclubs ziet. Invaller Bouke van Koerten ging voorop in de verdedigende strijd.
Nadat Gerhard Gouderjaan -die in de eerste wedstrijd na zijn blessure zijn beste prestatie van het seizoen neerzette- de 27-20 op het scorebord schoot was de overwinning zo goed als veiliggesteld. Toen het eindsignaal geklonken had, duurde het luttele seconden voordat bij alle spelers, staf en publiek was doorgedrongen dat de winst echt een feit was. Daarna volgde een feestvreugde die je normaal gesproken alleen bij het behalen van kampioenschappen ziet.

De opluchting was groot, maar dit smaakt ook naar meer. Volgende week weer een thuiswedstrijd, dan tegen Top uit Arnemuiden. Zij zullen hoe dan ook met licht knikkende knieën Fort Oranje betreden.

Meer berichten