Oefenen op het chocolade-druipeffect-rand, gefilmd door Olivier Cleijpool. FOTO: Irma van Dam
Oefenen op het chocolade-druipeffect-rand, gefilmd door Olivier Cleijpool. FOTO: Irma van Dam (Foto: Irma van Dam)

Heel jong Woerden bakt: leren en samenwerken

De jonge baktalenten, die zich voorbereiden op de finale van Heel jong Woerden bakt, konden dinsdag 22 januari weer aan de slag. Bij Karit Patisserie in Woerden hadden ze hun derde workshop.

Woerden - De jonge Syrische bakker Mohamed Ahmed van Karit Patisserie ontving ze in het ´heilige der heiligen´, de normaal niet toegankelijke bakkerij boven de winkel. Daar wijdde hij de jonge bakkers in de geheimen van zijn vak in. Er volgen nog twee workshops, en daarna is op zaterdag 16 maart de grote finale.

Leren en samenwerken

Gehuld in hun Heel jong Woerden bakt-schort gingen de jongeren met een Nederlandse, Syrische, Somalische, Marokkaanse of Turkse achtergrond in deze derde workshop aan de slag. Mohamed Ahmed zette de jonge bakkers aan het werk met een 'gestapelde taart’: een bouwwerk van laagjes cake, botercrème, room, slagroom en vruchtengelei. Aan het eind van de workshop of later thuis konden de taarten (die mee naar huis mochten) natuurlijk nog mooi worden versierd met chocolade, marsepein of fondant. Gewerkt werd in twee groepen, die elkaar onderling ook hielpen.

Goed samenwerken is een van de doelen die de organisatoren (Buurtwerk Woerden, Wij zijn Woerden jong en Rotaryclub Woerden Oude Rijn) met deze bakwedstrijd beogen.

Meer berichten