Michael de Leeuw (r) kan op de foto nog juichen voor Sportlust '46. FOTO: Arie Verhagen/Sportlust '46
Michael de Leeuw (r) kan op de foto nog juichen voor Sportlust '46. FOTO: Arie Verhagen/Sportlust '46 (Foto: )

Keeper De Leeuw vertrekt: 'Met de jaren ben ik beter geworden'

Het contract van eerste doelman Michael de Leeuw is niet verlengd bij de Woerdense eersteklasser Sportlust '46. De doelverdediger zal gaan uitkijken naar een nieuwe uitdaging op wellicht wel een hoger niveau.

door Nik Mandemakers

Woerden - Anderhalf jaar geleden kwam Michael de Leeuw over van het Alphense ARC. Bij Sportlust '46 wist hij direct de concurrentiestrijd te winnen van Fabian van Jaarsveld. Een voordeel in zijn coachende capaciteiten gaven hem bij toenmalig trainer Wim van 't Westeinde de voorkeur. Dit seizoen leek Fabian van Jaarsveld de strijd te winnen onder de nieuwe trainer Patrick Loenen. Echter, een mislukte seizoensouverture met twee missers bracht Michael de Leeuw weer zijn plek onder de lat terug.

Het vertrouwen wordt door hem niet beschaamd. Slechts zes keer hoefde De Leeuw te vissen. Negen keer wist hij zelfs de nul te houden. Cijfers waar een doelman trots op is. Toch was het niet voldoende om in aanmerking te komen voor een contractverlenging. De doelman vertrekt na dit seizoen. 'Dat was niet per se mijn eigen keuze. Anderzijds, Sportlust '46 kan ook maar één keer zijn geld uitgeven natuurlijk.' Volgend seizoen zullen andere namen onder de lat verschijnen. Met Menno de Jong en Terence Manschot zijn de vervangers al in huis gehaald.

Hogerop

De Leeuw zelf twijfelde evenzo een beetje. De doelman wil graag nog eens zijn geluk op een hoger niveau beproeven. In zijn jongere jaren was hij al actief bij de toenmalige profclub Haarlem en bij de top van de amateurs in de vorm van Katwijk. 'Toen was ik 23 jaar en is dat wellicht te vroeg gebleken. Ik ben er wel achter gekomen dat keepen een ervaringsvak is. Met de jaren ben ik beter geworden en ik wil nog eenmaal kijken of ik mij kan meten met een keeper op een hoger niveau.'

Het seizoen wordt door De Leeuw in ieder geval als eerste keeper afgesloten en dat gaat wellicht gepaard met een mooie prijs. Inmiddels staat de ploeg op een eerste positie van de ranglijst en is het ook nog altijd in de race om als titelhouder de beker nogmaals te veroveren. Tijdens de volgende wedstrijd treft de ploeg Westlandia.

Meer berichten