Foto: De gemeente Woerden heeft besloten in 2030 (over 10 jaar) geen aardgas meer af te nemen.

Molenvliet zet in op de Energietransitie

ingezonden

Op 12 februari a.s. is er een bijeenkomst voor alle bewoners in de wijk Molenvliet om hen te informeren over de komende energietransitie. De energietransitie zal ons allemaal raken zowel technisch in huis als in onze portemonnee. De gemeente Woerden heeft besloten in 2030 (over 10 jaar) geen aardgas meer af te nemen. De organisatie van deze avond ligt in handen van Wijkplatform Molenvliet en Duurzaam Woerden.

WOERDEN - Deelnemende partijen zijn verder; Rabobank Rijn en Veenstromen, Stichting Laat Woerden niet zakken en de Gemeente Woerden. Deze informatieavond bestaat uit een gezamenlijk start en daarna uit een aantal workshops waarin ondernemers vertellen over de verschillende mogelijkheden om je woning van het gas los te maken. Het isoleren, het inzetten van zuinigere apparatuur en de verschillende manieren van energieopwekking zijn de thema's. Voor investerings- en betaalmogelijkheden is er een workshop over subsidies en financiering. Na afloop is er gelegenheid om, onder het genot van een drankje, met elkaar door te praten over de verschillende mogelijkheden.
Verder zal er elke maand in wijkcentrum Molenvliet een thema avond worden georganiseerd om de wijkbewoners te informeren over de ontwikkelingen in de techniek en in de wijk. De eerste in deze reeks is op maandag 25 maart met het onderwerp isolatie. Onze economie ontwikkelt zich van een lineaire economie ('take-make-dump') naar een circulaire economie waarin hergebruik van producten en grondstoffen centraal staat en waarin afval en schadelijke emissies naar bodem, water en lucht zo veel mogelijk worden voorkomen. De transitie naar een circulaire economie biedt economische kansen, maakt ons minder afhankelijk van de import van schaarse grondstoffen en draagt bij aan een schoner milieu.
De organisatoren nemen u mee met een verhelderend verhaal. De bijeenkomst vindt plaats in de Maranathakerk, Molenvlietbaan 10 te Woerden. Aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis.

 

CO2 uitstoot – windmolens – full electric – isoleren – 2030 – geothermie - klimaat neutraal – nul op de meter – infrarood – van gas los - warmtepomp – biogas – spouwmuur isolatie – buurtbatterij - klimaat akkoord - waterstof - energie opwekking – warmtescan – triple glas - blokverwarming – klimaatwet – zonneweide – windvanger - restwarmte - warmtenet

 

Meer berichten