Binnenhuisarchitecte Annekoos Koebrugge (midden) vertelt meer over haar werk en haar bedrijf aan 3 havo-leerlingen van het Kalsbeek College.
Binnenhuisarchitecte Annekoos Koebrugge (midden) vertelt meer over haar werk en haar bedrijf aan 3 havo-leerlingen van het Kalsbeek College. (Foto: Kalsbeek College)

Hulp profielkeuze leerlingen Kalsbeek

De derdejaars havo-leerlingen van het Kalsbeek College staan voor de belangrijke keuze voor één van de vier havo-profielen. De profielkeuzedag helpt ze bij die keuze. Speeddaten, gastlessen van studenten en excursies binnen en buiten Woerden; allerlei activiteiten om te bepalen welk profiel in de bovenbouw het beste bij ze past.

WOERDEN - “De keuze voor een vervolgopleiding op het HBO komt steeds dichterbij”, legt havo-decaan Gijan Koebrugge uit. “We bereiden onze leerlingen goed voor om een goede en doordachte keuze voor een van de vier profielen te maken. In de lessen en tijdens individuele gesprekken staan we stil bij hun wensen, dromen en vaardigheden. De profielkeuzedag is een van de momenten waarop ze op een leuke manier leren na te denken over hun toekomst.”

Vecon Business School

De leerlingen die voor het profiel Natuur & Gezondheid gekozen hadden, kregen les van twee studenten Technische Informatica van de Avans Hogeschool Den Bosch en bezochten Body Worlds in Amsterdam. De Natuur & Techniekleerlingen gingen onder leiding van twee docenten van de Werkunie aan de slag met het maken van een hotelschakeling. De economisch geïnteresseerde leerlingen kregen alles te horen over de Vecon Bussiness School, een extra programma voor havo-leerlingen op het Kalsbeek College waarbij het ondernemerschap centraal staat.

Speeddates

Ook de leerlingen met een voorkeur voor het profiel Cultuur & Maatschappij startten op school. Tijdens speeddates met bijvoorbeeld een politieagent, journalist en een student van het Conservatorium verzamelden zij informatie over de verschillende beroepen. Zij stapten vervolgens op de fiets naar het bedrijf van binnenhuisarchitecte Annekoos Littel. Na een rondleiding in het bedrijf en een kleine opdracht gingen zij verder naar de Marnix Academie in Utrecht voor een uitleg, rondleiding en proefles. "Ik heb vandaag zoveel leuke indrukken gekregen, dat het kiezen er niet makkelijker op is geworden”, vertelt Kathelijne van Dam uit 3 havo.

In de avond volgde de ouderavond over de overstap naar de bovenbouw en de bijbehorende profielkeuze. Al met al een mooie dag waarin leerlingen binnen- en buiten de school een doorkijk kregen in de mogelijkheden die de verschillende profielen bieden.

Meer berichten