Foto:

Het muzikale vuur van TimeOff is 'on'

Klaar voor Kamerik Live op zaterdag

Voor de eerste keer speelt de grotendeels Woerdense coverband TimeOff komende zaterdag op het festival Kamerik Live. En dat terwijl zanger Peter Ravensberg toen hij een eerdere editie wilde bezoeken, naast het net viste: "De toegangskaarten waren al uitverkocht."

Door: Roy Visscher

Woerden - Dat de band nu op Kamerik Live staat, kan wel eens komen door de nieuwe samenstelling, vertelt Ravensberg lachend: "Om daar te mogen spelen, moet je Kamerikers in de band hebben. Die had TimeOff eerst niet, nu met drummer Nico wel. De gitarist, Edo, woont in Utrecht, Sien, Ger en ik wonen in Woerden. Ik was muzikaal eigenlijk een beetje uitgeblust. Heb in Titanic the musical van Joop van den Ende gezongen, bij The Night of the Proms van Fanfarekorps Excelsior en bij evenementen als musicals in Ahoy en de Musical awards. Daarna hield ik het voor gezien, vooral doordat je er in het musicalwereldje steeds opnieuw voor moet zorgen dat je rollen krijgt. Maar op een dag ging de deurbel en stond Sien Maitimu-de Vos voor mijn neus, toen ook al de toetseniste en achtergrondzangeres van TimeOff. Of ik me misschien als zanger bij hen aan wilde sluiten."

Beter

Ravensberg zei ja, en heeft daar geen spijt van gekregen. "Bij mij is het muzikale vuur terug. En ook de anderen zijn enthousiast over de band. We spelen alleen nummers die we allemaal echt heel erg leuk vinden. En dat zijn er nogal wat, want onze muzikale voorkeuren zitten dicht bij elkaar." Wat leidt tot een repertoire met nummers van bijvoorbeeld Elvis, maar ook Bowie, Queen, R.E.M. en Nederlandse helden als The Golden Earring en De Dijk. Uiteenlopende bands dus, maar met als gemene deler dat ze 'de betere rockmuziek' maken, volgens Ravensberg. "Ons favoriete nummer? Dat is waarschijnlijk Slippery People van Talking Heads. Het is niet zo heel bekend maar staat ieder optreden wel op de setlist." TimeOff treedt al jarenlang regelmatig op. Vaak in Woerden, zoals op het Akoestival, in het Bierhuys of in De Tuinen. "Het Akoestival was een van de hoogtepunten voor ons. Het zou mooi zijn als we daar volgend jaar weer kunnen staan. We streven ernaar nog professioneler te worden en iets vaker te kunnen spelen. Liefst ook buiten onze regio. Maar ieder weekend hoeft niet."

Inleven

Een goede liveband doet op het podium meer dan musiceren, vindt Ravensberg. "Ik vind het belangrijk dat je de boodschap van de muziek ook overbrengt. Dus moet je je inleven in de teksten en van het optreden een mooie show maken. Het lijkt erop dat we dat goed doen, want we worden steeds vaker gevraagd. Terwijl er heel veel coverbands zijn." Zaterdag speelt TimeOff samen met vijf andere lokale bands in Kamerik. Ravensberg, wederom lachend, 'waarschuwt' de liefhebbers alvast: "Wie op tijd was voor kaartjes, moet nóg een keer op tijd zijn om ons te zien. Want we spelen al als eerste." Kamerik Live start om 21.00 uur, kaarten zijn er alleen in de voorverkoop.

Meer berichten