Foto:

Woerdens Lentefestival 2019 grootser en diverser

De tweede editie van het Woerdens Lentefestival vindt plaats op 24, 25 én 26 mei, opnieuw op het Exercitieveld in Woerden. Met live rock en pop muziek, verschillende dj acts, lekker eten en een lentebok proeverij pakt het festival groter uit dan vorig jaar.

Woerden - Ook dit jaar gaat een deel van de opbrengst van de kaartverkoop naar plaatselijke sportverenigingen: festivalbezoekers kunnen bij aankoop van hun ticket vóór 10 mei, aangeven aan welke deelnemende vereniging zij hun deel willen doneren. 'Na de vele positieve reacties van vorig jaar zijn we met nog meer energie aan de organisatie van deze tweede editie begonnen' aldus Egbert de Kwaasteniet van Behind the Scenes. De geboren Kamerikker is initiatiefnemer van het festival.

'We kregen veel lovende reacties op de inrichting, decoratie en vooral sfeer van het festivalterrein, dus daar gaan we weer flink op inzetten. Wel hebben we qua programmering aan een aantal knoppen gedraaid om het festival nog aantrekkelijker te maken'.

Programma

Op vrijdagavond vindt het 'Legends of Rock tribute festival' plaats met optredens van rock coverbands met onder andere de Woerdense coverband The Pinheads. Het festivalterrein gaat dit jaar op zaterdagmiddag al open met zwoele r&b, vunzige deuntjes, guilty pleasures, zonnige house en natuurlijk kunnen knallende 90's niet ontbreken. Nieuw is de toevoeging van de gratis zondagmiddag, die in het teken staat van 'Lentebok en Limo'. Deze middag zorgen lokale popbands en talent van Popronde Woerden voor de muziek. Drinkerij 't Bierhuys organiseert een heuse lentebokproeverij waar ouders zonder zorgen van kunnen genieten, want de kinderen leven zich onder professioneel toezicht uit op luchtkussens, schmink, bellenblaas enzovoort.

Verenigingsactie

Het streven is om net als vorig jaar een gaaf festival te organiseren waarbij een deel van de opbrengst ten goede komt aan het verengingsleven in Woerden en omgeving. Want de combinatie van een plaatselijk festival en ondersteuning van bestaande verenigingen is nog steeds een logische, vindt de Kwaasteniet. 'Het is toch gaaf als een plaatselijk festival in onze eigen stad bijdraagt aan een gezond en bruisend verenigingsleven?' De Kwaasteniet is vanaf zijn jeugd actief bij korfbalclub SDO. Ticketverkoop

Tickets voor het Woerdens Lentefestival zijn te koop via www.woerdenslentefestival.nl

Meer berichten