Foto: ARIE VERHAGEN

Sportlust '46 walst over achtkoppig Montfoort heen

Een bizarre wedstrijd tegen VV Montfoort werd door Sportlust '46 op het eigen sportcomplex met 7-0 gewonnen. De ploeg van Patrick Loenen zette tegelijkertijd concurrent Sliedrecht op een grote afstand. Een voor de Woerdenaren comfortabele zaterdag.

Woerden - De klok gaf slechts 25 minuten voetbal aan wanneer het duel al compleet in zijn plooi lag. Bij VV Montfoort stonden nog maar tien man op het veld, terwijl de score al was opgelopen naar 2-0. Dit zou Sportlust '46 nimmer weggeven. Wat volgde, was een bizarre eerste helft. Betrokkenen hadden dit nog nooit meegemaakt en alleen al daarom zal de wedstrijd herinnerd worden. Drie rode kaarten en een 4-0 ruststand stonden op de tussenbalans.

,,Na de 2-0 was het denk ik klaar. Volgens mij valt de scheidsrechter ook niet heel veel te verwijten. Alleen dan dat VV Montfoort bij een 0-1 achterstand een penalty had moeten hebben", wist trainer Patrick Loenen na afloop van het tumultueuze duel. Het was Mauro Franken die de bal op zijn arm kreeg, maar volgens de scheidsrechter in een natuurlijke houding. ,,In de tweede helft wil je vooral niet gaan breien. Als het duel dan zo verloopt dan moet je ook proberen daar gebruik van te maken. Zonder denigrerend te zijn had ik het wel leuk gevonden om de tien te halen. Als je de mogelijkheid krijgt, moet je die ook grijpen."

In het Woerdense kamp was Mauro Franken met vier treffers de gevierde man.
,Wij wisten dat we goed voor de dag zouden moeten komen", hield hij het eerste duel nog in zijn achterhoofd.
Toen gaf de thuisploeg een 2-0 voorsprong weg en was een puntendeling de uitkomst. ,,Dit verwacht je vooraf toch ook niet", vroeg Franken zich hardop af.
,,Dit had ik nog nooit meegemaakt. Het was een hele rare wedstrijd."

Meer berichten