De Zegveldse goalie Erik Streng onder druk. FOTO: SV Gouda
De Zegveldse goalie Erik Streng onder druk. FOTO: SV Gouda (Foto: pr)

SIVEO GEEFT KRAKER IN GOUDA UIT HANDEN: 1-1

Siveo heeft in Gouda de onbetwiste koploper in blessuretijd laten ontsnappen. Nadat Gerwin Verlaan Siveo op voorsprong had gebracht en de Gouwenaren bovendien met 10 man kwamen te staan was het topscorer Daan de Heer die Gouda in de 92e minuut toch nog op gelijke hoogte bracht.

Zegveld - Net als elders was ook in het Groenhovenpark in Gouda normaal voetbal vrijwel onmogelijk door de dwars over het veld staande storm. Slechts eenmaal wist Siveo uit een heel fraaie aanval echt gevaarlijk voor de Goudse goalie op te duiken. De afgemeten voorzet van Gerwin Verlaan leek door Wesley Voorend knap te worden afgerond, maar de bal verdween net aan de verkeerde kant van de paal.

Aan de andere kant was het Erik Streng die eerst kordaat redde maar even later grof in de fout ging, maar ook daarbij verdween de bal net naast.

Na de pauze viel er meer te beleven. Beide teams namen wat meer risico en het was Siveo dat de eerste beloning kreeg. Net nadat een Gouda speler rood kreeg voorgeschoteld was het Wiljo Fierens die na pittig doorzetten Gerwin Verlaan bereikte en die benutte de kleine opening heel knap: 0-1. Voor Gouda het sein om va-banque te spelen en vanaf dat moment kon het alle kanten op. Het was uiteindelijk Gouda dat in blessuretijd nog langszij kwam via Daan de Heer (1-1).

Meer berichten