De zaal in de Maranathakerk was te klein voor de ruim 250 belangstellenden.
De zaal in de Maranathakerk was te klein voor de ruim 250 belangstellenden. (Foto: )

Molenvliet zet in op de energietransitie

Wijkplatform Molenvliet en Duurzaam Woerden organiseerden een informatieavond over de energietransitie. De zaal in de Maranathakerk was te klein voor de ruim 250 belangstellenden. Gelukkig konden de zeven verschillende workshops direct van start gaan maar miste een deel van het publiek hierdoor wel de algemene inleiding.

Woerden - Wijkwethouder Arthur Bolderdijk gaf aan bijzonder blij te zijn met dit initiatief en ook zeer verrast te zijn door de hoge opkomst. Er is duidelijk behoefte aan meer informatie. Wat zijn de mogelijkheden, wat doet de gemeente, wat doet mijn buurman en waarin kunnen we gezamenlijk optrekken?

De wijkbewoners waren goed te spreken over de opzet van de avond en de korte 30 minuten durende workshops. Zo gaf onder meer de Rabobank een presentatie over financiering - en subsidiemogelijkheden. Ook was er een prototype te zien van een futuristische windmolen, die op het dak van een schuur geplaatst kan worden. (ca 1.60 meter hoog) De stichting Laat Woerden Niet Zakken gaf nog eens duidelijk aan hoe bizar het is dat we in Molenvliet op een gasveld wonen die reeds verkocht is voor exploitatie. De tegenstanders van het gas oppompen hebben eigenlijk ook de plicht zich zo snel mogelijk van het gas af te sluiten. Daarmee maken ze dan kenbaar dat exploitatie nutteloos is.

De avond trok ook belangstelling vanuit de andere Woerdense wijken. Twee personen van de VVE uit de Ferdinand Bolstraat (Schilderskwartier) die zich kwamen oriënteren op het gebied van warmtepompen. Van de Waardsedijk Oost twee buurmannen die duidelijk boos waren op de gemeente. Hoe kan de gemeente Woerden nu beslissen dat wij in 2030 van het gas af moeten? Daar gaat de gemeente helemaal niet over. Wij hebben een overeenkomst met de gasleverancier. De gemeente jaagt ons alleen maar op kosten.
Wijkplatform Molenvliet gaat, ter voorbereiding op de energietransitie, elke maand een thema avond organiseren. Op maandag 25 maart staat in het wijkcentrum aan de Stromenlaan het onderwerp isoleren op de agenda.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden