Het doel is om chronisch zieke kinderen weer aan het sporten te kunnen krijgen met een op maat gemaakt programma.
Het doel is om chronisch zieke kinderen weer aan het sporten te kunnen krijgen met een op maat gemaakt programma. (Foto: )

Ruim 10.000 euro naar Sophia Kinderziekenhuis

De Woerdense spinners hebben Woerden dit weekend weer goed op de kaart gezet, tijdens op de grote spinningmarathon van het Sophia Kinderziekenhuis. Voor het vierde jaar op een rij namen de Woerdens Spinners een prachtig bedrag mee.

Woerden - De teller loopt nog, maar toen het laatste blok van de zeven gefietst werd stond er meer dan 10.000 euro op de teller.
Dat betekent een 15e plaats van de 117 teams die hebben meegedaan. Meer dan 2000 deelnemers hebben in zeven blokken gefietst.

Miranda van Bommel, spinninginstructeur die ook les op een sportschool in Woerden geeft, nam ook deel. Dat combineerde ze met haar baan als kinder-ic verpleegkundige op de kinder-intensive care van het Sophia kinderziekenhuis. Een makkelijke brug tussen deze twee banen is dit ongelooflijk grote evenement. Zij is één van de vele vrijwilligers en is gemiddeld zo'n 10 uur per week mee bezig vanaf september 2018 tot februari 2019 gemiddeld zo'n 10 uur per week mee bezig.

Zij is coördinator van het presentersteam. Dat team bestaat uit 29 fietsinstructeurs en daar regelt zij alles tot in de diepste details voor. Verder droeg zij ook haar steentje bij aan de rest van deze organisatie. Zelf heeft zij twee blokken als presenter op het podium gezeten. Eén van de selectiedansgroepen van #attitude54 uit Woerden kwam de zaal opzwepen door tijdens wat nummers te dansen.

Dit jaar een recordopbrengst van nu al meer dan 536.000 euro. Het doel is om chronisch ziek kinderen weer aan het sporten te kunnen krijgen met een op maat gemaakt programma. Informatie hierover is te vinden op www.sportenvoorsophia.nl.

Meer berichten