De vernieuwde ruimtes geven de omroep meer en betere mogelijkheden om programma's te maken.
De vernieuwde ruimtes geven de omroep meer en betere mogelijkheden om programma's te maken. (Foto: )

Opening van de nieuwe RPL studio's

PIUS X gebouw in Woerden

Zaterdag 23 februari 2019 is, na een viereneenhalve maand durende verbouwing, de vernieuwde studio van lokale omroep RPL in gebruik genomen. RPL is gehuisvest in de voormalige Pius X school in Woerden.

Woerden - De omroep heeft zijn ruimtes opnieuw ingedeeld en beschikt nu over een tv-studio, een montageruimte en werkplekken voor de nieuwsredactie. Ook zijn de twee radiostudio's aangepast aan de eisen van deze tijd. De officiële heropening werd verricht door burgemeester Victor Molkenboer. Hij zei dat lokale omroep de schakel kan zijn tussen inwoners en het gemeentebestuur. Hij sprak de wens uit om samen met de gemeenteraad te kijken naar welke mogelijkheden er bestaan om de omroep verder te professionaliseren door contacten met de school voor journalistiek te leggen en medewerkers op te leiden. De omroep moet daarbij, volgens de burgemeester, journalistiek onafhankelijk kunnen blijven werken. Als cadeau bood de burgemeester RPL financiële hulp aan om de 'mediahub' te kunnen blijven betalen. Dat is een voorziening die ervoor zorgt dat de omroep via alle aanbieders van radio en tv de ontvangen is. Dat is volgens de burgemeester een belangrijke gegeven als in de toekomst de raadsvergadering rechtstreeks via Tv wordt uitgezonden.

Meer mogelijkheden

De vernieuwde ruimtes geven de omroep meer en betere mogelijkheden om programma's te maken. In de Tv-studio kan onder andere met meerdere camera's worden gewerkt en live muziekoptredens uitgezonden worden. RPL greep de heropening aan om ook het logo aan te passen. Tegelijkertijd met de heropening van de studio van RPL, werd ook de rest van het Pius X gebouw in gebruik genomen. In het pand zijn appartementen gemaakt en bedrijfsruimtes op de begane grond. In het gebouw was van begin jaren zestig tot halverwege de negentiger-jaren, de katholieke basisschool Pius X gehuisvest. Later maakte ook de Volksuniversiteit er gebruik van. RPL zit sinds 1997 in het pand.

Meer berichten