Sofie de Bruijn wint Aanmoedigingsprijs van Cultuur Platform Woerden. FOTO: Alex de Kuijper
Sofie de Bruijn wint Aanmoedigingsprijs van Cultuur Platform Woerden. FOTO: Alex de Kuijper (Foto: Alex de Kuijper)

Sofie de Bruijn wint Aanmoedigingsprijs van Cultuur Platform Woerden

De Aanmoedigingsprijs Cultuur van Cultuurprijs Woerden is afgelopen woensdagavond in het RieTheater uitgereikt aan Sofie de Bruijn.

Woerden - Het bestuur van Stichting Cultuurprijs Woerden motiveerde haar keuze voor de winnaar als volgt: "al sinds jonge leeftijd is deze 17 jarige kanjer bezig met het ontwikkelen van haar talenten. Dat er een grote diversiteit aan talenten in haar huist, dat weten we al vanaf de basisschool." In de zomer van 2014 won zij met de Junior Amateurshow tijdens de Woerdense Vakantieweek en mocht daardoor tussen de ‘groten’ optreden tijdens de Familieavond.

Sindsdien is ze niet te stoppen, heeft ze met Paul de Leeuw opgetreden, schrijft en componeert ze haar eigen muziek in het Engels en Nederlands, won ze 2 jaar geleden de Sweet Sorrow Award en treedt ze inmiddels door het hele land op. Op ramkoers naar een carrière in theater, muziek en wie weet waar nog meer. Toen zij voor school een onderwerp voor haar profielwerkstuk moest kiezen en vormgeven, deed zij dat op geheel eigen wijze met toepasselijk thema. Ze schreef haar eigen solo theatervoorstelling met de naam ‘Puber Tijd’. Een voorbeeld voor jong of hervonden Woerdens talent! "Sofie, in Woerden laat je je goed zien. Zo trad je onder andere op bij het Akoestival, bezocht je bijna alle Cultuurcafés en doe je mee aan het Proms concert van Excelsior. Mocht je straks beroemd zijn in Nederland of misschien zelfs ver daarbuiten, vergeet dan nooit je eerste stappen en laat je nog vaak horen in het Woerdense! We hopen dat je een mooi voorbeeld mag zijn voor iedereen die durft te staan voor zijn/haar dromen en talenten. Jouw grote wens nu is het opnemen van je eigen EP, maar dat is kostbaar. We hopen je met het winnen van deze Aanmoedigingsprijs de juiste impuls te kunnen geven."

Het geldbedrag dat Sofie gewonnen heeft, wordt uitgegeven aan de opnamen van haar eerste EP met liedjes uit haar solovoorstelling ‘PuberTijd!’ die op 24 mei gespeeld wordt in de Theaterbakkerheij in Gouda en op 25 juni in het RieTheater in Woerden.

Meer berichten