Foto: Ulco Wesselink

"De optocht was fantastisch!"

C.V. De Kwakbollen trots

Na vele maanden voorbereiding was het afgelopen zaterdag dan echt carnaval in Kwakbollenpoel (Harmelen). De optocht startte om 13.00 uur en ging door de straten van Harmelen. Om 14.30 uur heeft burgemeester Victor Molkenboer de sleutel van Kwakbollenpoel overgedragen aan Prins Dagobert XLIV. Hierna kon het feest losbarsten in leutbunker Dezibel.

Door: Sabrina Broer

Harmelen - Het was een groot feest tijdens de prachtige stoet van praalwagens, loopgroepen en feestvierende bezoekers. Tim Sistermans, voorzitter van C.V. De Kwakbollen, heeft enorm genoten van de deelnemers en bezoekers van de carnavalsoptocht in Harmelen. "We hebben bizar geluk gehad met het weer. Iedereen kwam naar buiten om de optocht te bekijken. Het was fantastisch!" St. Bavoschool Onderbouw heeft met hun wagen 'Maya de Bij' in de categorie de praalwagens voor scholen de eerste prijs gewonnen. Bij de praalwagens voor senioren was Paspecies de winnaar met hun kar 'Belle's Angels' en bij de loopgroepen was winnaar BOES met 'meer blauw op straat'. De aanmoedigingsprijs ging naar de loopgroep Heb je hun weer met 'vrouwen met ballen, mannen met pit'. Tim vertelt: "Wij zijn enorm trots op alle deelnemers in Harmelen. Het zijn prachtige wagens. Dat is ook terug te zien in de omgeving, want onze winnaar van de optocht is ook eerste geworden in de optocht van Montfoort. Echt schitterend!" 

Het feest in leutbunker Dezibel barstte 's avonds los met onder andere een optreden van Helemaal Top. Voorzitter van C.V. De Kwakbollen, Tim Sistermans, vertelt: "Het was al een fantastisch feest, maar mijn complimenten aan Helemaal Top. Zij maakten er nog een groter feest van!" Afgelopen maandag organiseerde C.V. De Kwakbollen het 55+ carnaval. Een gezellige middag met koffie, wafels en optredens van Nol en de volkszanger Patrick Willemse."Het was afgeladen vol en de polonaises vlogen mij om de oren. Heerlijk!"

Meer berichten