Foto: Winny van Rij

Vierling Verheul viert 50-ste verjaardag

Op 5 maart 1969 werd de vierling Peter, Rinke, Marcel en Yvonne Verheul geboren. Het gezin woonde in Bodegraven en moeder Corrie van Os woont er nog steeds. De vierling is uitgevlogen maar Yvonne van der Bij-Verheul woont in Woerden met man Marco en twee dochters. De 'jongens' wonen in Creijl, Hoenderloo en Dordrecht maar ze zien elkaar natuurlijk om hun verjaardag te vieren.

Woerden - Ze woonden in Bodegraven maar de kinderen werden geboren in het oude Algemene Ziekenhuis aan de Meeuwenlaan in Woerden. Moeder Corrie wist pas toen ze 6,5 maand zwanger was dat er drie koppies te zien waren. "Dat was wel even schrikken, want we hadden al drie kinderen." Die waren toen 7, 6 en 4 jaar: Bert, Ineke en Kees. Toch bleek de verrassing nog groter toen er vier kinderen kwamen, drie blonde jongens en Yvonne met donker haar, het tweede meisje waarop haar vader had gehoopt. Ze groeiden op in een stadsboerderij. "Een mooi plekje. We hadden de ruimte om te spelen en toch alles dichtbij," aldus Yvonne die verzorgende is bij Klein Houtdijk in Kamerik. "Een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met regie en geheugenproblemen."

Wiegje cadeau

Het gezin kon langzaam wennen aan de gezinsuitbreiding. "Om de twee tot drie weken kwam een van hen thuis," vertelt Corrie. "Alleen Peter kwam pas in juni, hij was met 1750 gram de lichtste." Zo hadden ze rustig de tijd om het huis aan te passen. "We kregen een wiegje van de Rijn en Gouwe en een mooie ketting." Later kregen ze ledikantjes en vanuit de kerk werd een rekening geopend. Hierdoor kon het gezin boxen, kinderstoelen, een keukenmachine en een droger aanschaffen. "Je komt natuurlijk voor hoge kosten te staan."

Altijd op de foto

Ze kregen een hele tijd iedere maand een pakket met babyvoeding van Nutricia." Vaak gaven ze in ruil een foto van de vierling. "Als reclame." Foto's waren er genoeg, weet Yvonne. "Ieder jaar tot onze tiende verjaardag kwam er wel een journalist die foto's maakte. Daarna ebde de belangstelling weg en wilden we het zelf ook niet meer."

Uit met de gynaecoloog

Gisteren vierden ze hun 50-ste verjaardag en behalve familie kwam ook het vroegere hoofd van de kraamafdeling Mieneke Veldhuizen. "We hebben altijd contact gehouden," vertelt Corrie. "Net als met de gynaecoloog dokter Westerbeek maar die leeft niet meer." "Ze namen ons ieder jaar een dagje mee uit," weet Yvonne. "Het hele gezin mocht mee." Corrie kijkt terug op een bijzondere tijd. "Het was een wonder dat ze alle vier gezond waren."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden