Foto:

Fwd: Schoolfinales Vakkanjers | Kalsbeek Techniek leerlingen

Woerden - Derde jaars Techniek leerlingen van Kalsbeek College Bredius doen mee aan Vakkanjer Pioneer en gaan aan de slag voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De schoolfinale van Vakkanjer Pioneer is op donderdag 7 maart waar de teams hun prototypes presenteren. Inloop vanaf 15.00 uur. FOTO: Marlous Birkhoff

Woerden - Met Vakkanjer Pioneer gaan leerlingen aan de slag met een technische oplossing voor een landelijke opdrachtgever. Dit jaar het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Dat doen ze in teams, als bedrijfje in het klein ondersteund door de techniekpartners van het Woerdens Techniek Talent. Van eerste schets tot werkend prototype. Zo ontwikkelen ze naast technisch vakmanschap ook 21st century skills als initiatief nemen, presenteren, teamwork en klantcontact – vaardigheden die onmisbaar zijn in een razendsnel veranderende techniekwereld. Een optimale voorbereiding op een mooie loopbaan in de techniek.

Schoolfinale

We nodigen u van harte uit voor de schoolfinale. Tijdens dit event presenteren de teams hun prototypes. De vakjury kiest hieruit de beste. Het winnende team gaat door naar de regionale en mogelijk zelfs naar de landelijke finale.

U bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij de schoolfinale van Vakkanjer Pioneer.

Wanneer: 7 maart 2019

Tijd: inloop vanaf 15:00 uur

Locatie: Kalsbeek College locatie Bredius

Adres: Burg. G.H. van Kempensingel 23

3443 AM Woerden

Vakjury

De vakjury bestaat uit de volgende personen:

Vakkanjers Frank Frietman

Nat.comité 4 en 5 mei Jelle IJpma

Van den Pol Elektrotechniek Lammert van Ekeren

Kiremko Paul Oosterlaken

Kromwijk Elektrotechniek Mark den Boer

De werkunie Roland Hollaar

Programma

15.00u Inloop

15.15u Presentatie Vakkanjer project

15.35u Presentie werkstuk door de leerlingen | groep 1

15.50u Presentie werkstuk door de leerlingen | groep 2

16.05u Overhandiging Sponsoring JCI Kart Event

16.20u Prijsuitreiking

16.35u Borrel

Vrijheid in beweging
In 2019 en 2020 viert Nederland 75 jaar bevrijding en vrijheid. Er zijn steeds minder Nederlanders die zelf de Tweede Wereldoorlog of de bevrijding hebben meegemaakt. Daardoor lijkt vrijheid voor veel mensen vanzelfsprekend. Maar dat is het niet!

Om erachter te komen hoe jongeren denken over vrijheid, brengen Vakkanjers en het Nationaal Comité 4 en 5 mei de challenge 'Vrijheid in beweging' tot leven. Hoe houden we de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend? Kunnen we en nieuw soort monument bedenken waarmee we vrijheid een compleet nieuwe dimensie geven.

De uitdagende opdracht voor de Vakkanjer Pioneers is het bedenken, bouwen en programmeren van een lichtmonument in de vorm van een LightCube. Een opdracht waar technisch skills, samenwerken en creativiteit samen komen in één eindproduct.

Het team met het beste idee en de meeste stemmen, de schoolwinnaar, gaat door naar de regiofinale waar ze hun monument presenteren aan de vakjury en de opdrachtgever. De teams met de beste ideeën gaan door naar Vakkanjers Live, de landelijke finale op 13 juni in de Werkspoorkathedraal te Utrecht.

Over Vakkanjers
Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen vmbo'ers en mbo'ers hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van een realistische opdrachten voor een landelijke en échte opdrachtgever. Vakkanjers omvat vier projecten in een doorlopende lijn. Vanaf het eerste jaar vmbo tot en met het mbo. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21st century skills als initiatief nemen, probleem oplossen, teamwork en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. Ontdek Vakkanjers op www.vakkanjers.nl.

Foto Marlous Birkhoff

Meer berichten