Foto:

Scouting Woerden heeft een boomgaard

Na ruim vier jaar van dromen, plannen maken, ondersteuning zoeken en het vergaren van kennis over het onderhoud van hoogstambomen is onze droom op 9 maart 2019 eindelijk werkelijkheid geworden. De boomgaard is er.

Woerden - De eerste contacten met de Gemeente Woerden dateren van begin 2015. Een projectplan werd opgesteld en met de Gemeente verder uitgewerkt. De volgende stap was het op zoek gaan naar de financiële middelen om deze droom te kunnen realiseren. Toen ook het verkrijgen van het perceel begin 2018 gerealiseerd was, begonnen de voorbereidingen voor de aanleg van de boomgaard.

In 2018 werden de perceelscheidingen aangebracht en het terrein gebruiksklaar gemaakt. Het herstel van de kleiruggen in het landschap was een zodanige extra kostenpost, dat de aankoop en het planten van de fruitbomen moest worden uitgesteld.


Een ludieke sponsoractie bracht uitkomst. Binnen twee weken had elke boom een adoptie-ouder en in het weekeind van 9 maart werden de acht perenbomen en zestien appelbomen in verschillende oude rassen geplant. De droom is werkelijkheid geworden, de boomgaard is er.

Meer berichten