Foto:

Basisschool De Achtsprong de hele maand Lekker in hun lijf!

Van 6 t/m 14 maart heeft basisschool De Achtsprong een projectweek georganiseerd met als thema 'Lekker in je Lijf'.In samenwerking met Beweegteam Woerden en diverse partners is er een leuk, leerzaam en sportief programma samengesteld, waarbij de kinderen op uitdagende manieren dingen hebben geleerd over gezonde voeding, sporten, bewegen en het maken van gezonde keuzes.

Door Beweegteam Woerden

Woerden - Na de sportieve kick-off, gingen de leerlingen elke dag actief van start met sporten in de klas. Ook hebben de leerlingen een sportclinic gehad bij atletiekvereniging Clytoneus, hebben ze samen met wethouder Sport Arjan Noorthoek een kickboksles gevolgd en was er voor de kleuters een echte bootcamp. Voor de oudere kinderen kwam een gastdocent van het Gehandicapten Fonds langs om een praktijkles Scool on Wheels te geven, waarin zij hebben ervaren hoe het is om in een rolstoel te basketballen. Naast al het bewegen zijn er ook lessen gegeven over gezonde voeding en lekkere tussendoortjes. Het EU-Schoolfruit dat de school op drie dagen in de week krijgt, sluit hier mooi bij aan. 'Door de hulp van betrokken ouders die dit fruit schillen en snijden, werd het nog aantrekkelijker om dit aan de kinderen aan te bieden. De bewustwording bij de kinderen om gezonde tussendoortjes te eten is hiermee echt toegenomen. Een mooi doel dat tijdens de projectweek nog verder versterkt wordt!', aldus Miranda Jansen, directrice van De Achtsprong.

Naast de aandacht voor voeding en beweging, is er ook aandacht besteed aan andere gezonde keuzes. Voor de kleuters was er een natuurlijke gastles over zaadjes planten door Marita Rutgers van Blaadjes en Draadjes. Groep 3/4 heeft middels een leskist van NME-Centrum InBredius de les gehad over zaadjes planten. Tevens is groep 3/4 op werkbezoek geweest bij de Jumbo in Molenvliet om een kijkje achter de schermen te nemen. Voor groep 7/8 organiseerde Buurtwerk Woerden op de hangplek naast de school een voorlichting over drank en drugs.

Meer berichten