Foto: Justin Egberts

Pascale Nederhof wint Heel jong Woerden bakt

Pascale Nederhof mag zich dit jaar beste jonge meesterbakker van Woerden noemen. Pascale won met haar fantastische versierde verjaardagstaart een cadeaubon van 250 euro in de populaire bakwedstrijd Heel jong Woerden bakt.

Woerden - Tijdens de finale op 16 maart waren er ook voor de winnaars van de tweede en derde prijs cadeaubonnen. Alle veertien deelnemers aan de bakwedstrijd kregen hun eigen Heel jong Woerden bakt-schort en een mooi fotocanvas mee naar huis. Als slagroom op de taart werden onder de deelnemers aan de finale ook nog een professionele bakkerijmixer en twee blenders verloot.

Heel jong Woerden bakt startte vorig jaar, en is bedoeld om jongeren te laten kennismaken met elkaars leven en (kook- en bak)gewoonten. In vijf workshops hebben de jonge bakkers de afgelopen maanden intensief met elkaar samengewerkt. Mooi hoe deze wedstrijd jongeren die elkaar niet spontaan of op school ontmoeten, bij elkaar brengt!, zei de Woerdense wethouder George Becht, die de prijzen uitreikte.

Zinderende finale

In de finale gingen de veertien jonge bakkers aan de slag. In verschillende fasen (de bodem, de vulling, de versiering) maakten ze een fantastisch versierde verjaardagstaart. De fijne kneepjes die de deelnemers de afgelopen maanden tijdens hun workshops leerden, kwamen hen goed van pas. Met de tweede prijs ging uiteindelijk Asha Ahmad strijken. De derde prijs was voor Zoë Rijneveld.

De Woerdense presentator Maarten Tuit praatte de finale net als de rest van het project georganiseerd door Buurtwerk Woerden, Wij zijn Woerden jong en Rotaryclub Woerden Oude Rijn - weer professioneel aan elkaar.

Moeilijke taak voor jury

De professionals die de jury vormden, hadden het niet makkelijk. Vijf juryleden bogen zich over de resultaten: Mohamed Ahmed van Karit Patisserie, Roos Gussinklo van Bij Roos op de Thee, bakkerij-vakdocent Co van Eck van het Kalsbeek, chef-kok Arthur van Dijk van restaurant Viviamo en Maarten van der Klis (bekend van Heel Holland Bakt, tevens juryvoorzitter).

Zij begeleidden eerder ook de workshops voor de jonge bakkers. Daar leerden de jongeren onder meer kapsel maken (een soort cakebeslag dat ook tijdens de finale werd gebruikt), taarten, desserts en een high tea.

De jury lette niet alleen op smaak en uiterlijk van de taarten, maar ook op de hygiëne tijdens het werken (schone handen, korte nagels, geen losse haardracht).

Meer berichten