Foto: pr

Groots met een zachte G!

Save the date! Met grote advertenties op social media wil de Woerdense Vakantie Week ons duidelijk maken dat 6 April de kaartverkoop van de popavond begint op het kerkplein? Ja, op het kerkplein! Tegenwoordig wordt de week door hetzelfde bedrijf geprogrammeerd als die van de vrienden van Amstel live. Dus dat kan niets anders betekenen dat er een hele grote geweldige act komt of meerdere? Zal het een buitenlandse act zijn of een Nederlandse? Niemand wil het zeggen?? Maar het wordt GROOTS! Dus ik geef mijn fantasie de vrije loop.

De W.V.W. valt goed samen met de grote festivals in Europa. Zouden ze Coldplay hebben geboekt...? Of misschien wel Robbie Williams!? Het gerucht gaat dat Daft Punk weer gaat touren... Stel je voor: Daft Punk live in Woerden! Of de Swedisch House Mafia, Fatboy Slim? Of eindelijk Major Lazer!! Dit zou overigens echt kunnen, aangezien een Woerdenaar zeer goed bevriend is met deze boys! (Diplo en kornuiten).

Dan zou het ook nog Armin van Buuren kunnen zijn (heeft ook een vriendje in het Woerdense wonen). Maar dit zijn dance-acts en DJ's, dit is geen pop.... Maar dit moet makkelijk uit kunnen met hun gage aangezien dat de tickets ietsje duurder zijn. Qua gage vragen zij relatief veel minder dan een grote band. En trekken ze zowel oudere als jongere mensen naar het veld. Dit zou echt kunnen!

Of hebben ze misschien een Amerikaanse act geboekt? Mister Bruno Mars? Of de vrolijke blije Rockers van Green Day? Of The Foo Fighters? Uhm Metallica?? Gewoon hopla! Want er zit een gat in hun tourschema en het komt uit. Stel je voor...? Hello Woerden, we are Metallica how are you? Ok keep dreaming. Maar wat natuurlijk ook kan is dat wij de vrienden van Amstel on tour live krijgen, dit is het beste van de Nederlandse popscene! Marco Borsato hebben we net gehad en ja het is leuk hoor, maar hij staat al in de Kuip.

Glennis Grace stond vorig jaar al op de week. Zij staat dit jaar trouwens op Koningsdag in Woerden. Sorry hoor, maar twee keer in een paar maanden is gewoon echt veel te snel en niet echt origineel. Jammer dit, omdat er zo veel bands en acts te boeken zijn als hoofdact die veel breder gedragen worden en leuker zijn voor volwassen en jong samen. En Koningsdag is voor iedereen. Het plein zal heus wel vol staan hoor. Het is mooi maar iets te specifiek en niet ingespeeld op het feest. Glennis Grace kun je totaal niet vergelijken met de Dirty Daddies! Die mogen trouwens elk kwartaal deze stad wel even komen opschudden. Ze komen 11 mei weer op het Groene Hart Festival.

Wacht eens even, het wordt Groootsss zegt men, het wordt echt Groots!! Ooooh, maar dan wordt het Groots met een zachte G? Dat wordt wellicht wel een slaapzak pakken en de avond ervoor er al gaan staan mensen. Goed gedaan Woerdense Vakantie Week! Gelukkig brand hier in Woerden ook altijd nog (straat) licht... toch?

Mirte Damen

Meer berichten