Dit diner met veiling heeft het bedrag van 20.000 euro  opgeleverd. Het bedrag komt ten goede aan de Stichting De Mantelmeeuw.
Dit diner met veiling heeft het bedrag van 20.000 euro opgeleverd. Het bedrag komt ten goede aan de Stichting De Mantelmeeuw. (Foto: )

Diner brengt 20.000 euro op voor Stichting De Mantelmeeuw

Op 22 maart heeft de Lionsclub Woerden in Gasterij De Milandhof te Zegveld voor 150 gasten een benefietdiner georganiseerd. Dit diner met veiling voor het goede doel heeft het geweldige bedrag van 20.000 euro opgeleverd voor het jaardoel van de club, de Stichting De Mantelmeeuw uit Woerden.

Zegveld - Wouter Verboon, president van de Lionsclub Woerden, reikte tijdens het diner de cheque van 20.000 euro uit aan Jos Borghols van De Mantelmeeuw. Met de hulp van vele vrijwilligers zorgt de stichting er voor dat mensen in de laatste fase van hun leven thuis of in het hospice worden verzorgd. De Mantelmeeuw biedt haar diensten aan zonder daarvoor kosten te rekenen. Zij doen dit vanuit de overtuiging dat hun zorg en aandacht beschikbaar moet zijn voor iedereen, zonder drempel of belemmering.

De Mantelmeeuw is voor het seizoen 2018-2019 het jaardoel van de Lionsclub. Dit betekent dat de Lionsclub na de zomer een deel van de opbrengsten van alle te organiseren activiteiten zal overhandigen aan de Mantelmeeuw. Het uiteindelijke te schenken bedrag zal dus nog hoger uitvallen. Het geld is bestemd voor het vervangen van de ramen en kozijnen van het hospice aan de Meeuwenlaan in Woerden.

Onder de inspirerende leiding van Wouter Verboon, de president van de Lionsclub Woerden, werden de gasten met charme, kwinkslag en gewiekstheid aangemoedigd, uitgedaagd en soms verleid om tegen elkaar op te bieden op uiteenlopende belevenissen: van compleet verzorgde diners, bijzondere rondleidingen, een privé vlucht boven Rotterdam, een boerenkaas van 10 kilo uit Woerden, 1e klas musicaltickets tot VIP-plaatsen in de skybox van FC Utrecht. Ook Gasterij De Milandhof had een gratis diner voor 20 personen als evenement ingebracht. De mannen van de Lionsclub hebben zelfs Sinterklaas weten te strikken om tegen opbod diverse thuisbezoeken af te leggen.


De Lionsclub Woerden maakt deel uit van de wereldwijde Lions International, de grootste Non-Governmental Organisation (NGO) en goede doelen organisatie ter wereld met ruim 1,4 miljoen actieve leden.

Meer berichten