Wethouder Becht (links) opent de 'Performance & Exposure', de expositie van eindexamenleerlingen van het Kalsbeek College. Foto: Inge van Heerde
Wethouder Becht (links) opent de 'Performance & Exposure', de expositie van eindexamenleerlingen van het Kalsbeek College. Foto: Inge van Heerde (Foto: Inge van Heerde)

Wethouder opent expositie Kalsbeek-leerlingen

Wethouder George Becht heeft vrijdag de 16de editie van de expositie ‘Performance & Exposure’ geopend in de oude HBS aan de Van der Valk Bouwmanlaan. Onder veel belangstelling opende de wethouder van cultuur de expositie van kunstzinnige eindexamenwerken van leerlingen uit 5 havo en 6 vwo van het Kalsbeek College locatie Schilderspark.

Woerden - De werken van de examenleerlingen van het Kalsbeek College toonden een grote diversiteit aan gekozen invalshoeken, materialen en technieken. De leerlingen uit 6VWO hebben voor hun eigen opdracht gewerkt met het thema “Generatie-Z”. De leerlingen uit 5HAVO hebben voor hun eigen opdracht gewerkt met het thema “Tegendraads” en voor het fotoproject in samenwerking met Stichting 4 en 5 mei met het thema “Verzet”. Bij het thema Verzet hebben leerlingen mensen geïnterviewd en gefotografeerd die op een of andere wijze aan het thema gelieerd zijn. Soms hebben de geïnterviewden en geportretteerden zelf verzet gepleegd, soms maken zij anderen bewust van wat verzet is of is geweest. Voor dit onderdeel van de tentoonstelling werkte het Kalsbeek College samen met de Stichting 4 en 5 mei Woerden. De foto’s zullen eind april en begin mei ook te zien zijn in de Petruskerk.

Meer berichten