Bruggen bouwen

Vorig jaar schreef ik dat ik vind dat Woerden in een slaapstad is veranderd! En dat wordt alleen maar meer en erger. Doordat podia als K77 en Babylon niet erkend worden als mini-poppodia (wat ze wel zijn), mogen ze niet langer open blijven (even zwart/wit gezegd) dan twee uur!!
Met hier en daar een uitzondering.

Beste meerderheid van de gemeenteraad: je maakt hiermee zo veel kapot. Gaat u zelf nog wel ééns uit? Wat wil je hier nu mee bereiken? Dat we allemaal in de kerk zitten op zondag? Dat we allemaal maar braaf moeten zijn? Ik vind dat er blind naar mensen geluisterd wordt die nul kaas hebben gegeten van deze unieke kans! Ja, het is een kans beste gemeenteraad, geen last of probleem. Een kans voor vernieuwing een kans om juist meer nachtcultuur te creëren.

Maar twee uur slaat nergens op. De kans is juist groot dat zij Woerden ook nog op de kaart kunnen zetten en u houdt dat tegen. Alle jongeren moeten om twee uur naar huis... dag nachtleven... dag jongerencultuur! Dag nieuwe muzikanten die elkaar niet ontmoeten en dus geen bandjes beginnen. Dag verbinding. Die verbinding gebeurd juist in de nacht!

En dan hoor je de roddel dat het gericht is tegen deze twee clubs, omdat de natte horeca in Woerden last heeft van onder andere deze twee cultuurhuizen van Woerden? Geen idee of dat echt zo is, ik kan mij dit niet voorstellen (het raakt elkaar niet) maar als het wel zo is dan is het nog erger gesteld dan ik dacht. Ik wil dit niet geloven! Weet u hoeveel jonge ouders in Woerden er zijn opgegroeid bij K77 en Babylon. Mensen zijn getrouwd, wonen samen en hier zijn kinderen door geboren. Dit gaat veel dieper en verder dan menig kerk die een Nashville verklaring volgt.

Dit is zo puur, hier ontstaat de creativiteit die deze stad nodig heeft! Hierdoor ontstaan er juist mooie initiatieven. U zoekt in de gemeenteraad "democratisch" naar een meerderheid om vele dingen te beperken en steeds minder leuk te maken op dit specifieke gebied (althans u komt zo over). Het lijkt erop dat u het liefst ziet dat de mensen om een vuurtje zitten en met z'n allen Cumba ya My lord gaan zingen! OMG hallo, de jaren 60 belden.

Ik hoop echt dat dit goed komt beste gemeenteraad. Want wij zijn inmiddels een stad in crisis, een ware ID crisis met wat we zijn en wat wij uitstralen en willen zijn. Zo wel in de nacht als overdag.

We waren al Kaasstad, boerenmarktstad, hoofdstad Groene Hart, Uhm Romeinen stad aan de limes, we zijn dus nu bijna een slaapstad. En we worden een vestingstad en gevangen door ons nieuw te bouwen stadspoorten. En de singels om ons heen! Of gaan we nu echt eens bruggen bouwen in Woerden? Daar is het nu echt tijd voor en dat op veel meer vlakken dan alleen deze.

Mirte Damen

Meer berichten