Eerste Harmelense dorpsquiz een groot succes

Op 6 april was het zover: na een maandenlange voorbereiding vond in Harmelen de eerste dorpsquiz boven de rivieren plaats. Dit Brabants fenomeen heeft op 6 april de harten veroverd van ruim 500 Harmelenaren. De organisatie was in handen van Oranjevereniging Harmelen, die met verve een nieuw evenement voor jong en oud heeft neergezet.

Harmelen - De avond startte om exact 18.30 uur in het dorpshuis van Harmelen. Vol enthousiasme, betrokkenheid, gedrevenheid, maar ook met veel sfeer en gezelligheid bogen 30 teams zich een avond lang over een honderdtal vragen. Deze vragen bestonden uit historische feiten en weetjes over Harmelen, maar ook lastige breinbrekers, muzikale noten, sportieve gebeurtenissen en wetenswaardigheden over natuur.

En wie dacht aan een avondje thuis achter de laptop had het mis. Er moest volop gewerkt worden aan filmpjes en foto's. Ook werd er gebakken en geknutseld. Maar de deelnemers gingen er ook op uit; op de fiets wel te verstaan. Het gebruik van de auto leverde de nodige strafpunten op. Wie weet zo welke huizen welke naam hebben en bijvoorbeeld hoeveel deuren de Christinastraat heeft? En als je het al wist, alleen een foto met het betreffende huis leverde in sommige gevallen de benodigde punten op.

Het werd een avond vol hard werken aan veel en bovendien lastige vraagstukken. Maar, zo gaven de deelnemers aan, het was vooral een fantastisch leuke avond. Er werd wat geleerd, maar er werd vooral veel gelachen en genoten.

Op Koningsdag, zaterdag 27 april, komen alle teams weer bij elkaar voor het finalespel. Direct daarna wordt de prijswinnaar van de eerste Harmelense Dorpsquiz bekend gemaakt. De prijs: een gift aan het door het team gekozen goede doel, een jaar lang mogen strijken met de eer van het beste team in de eerste Harmelense dorpsquiz en daarnaast uiteraard de enige echte Harmelense dorpsquiz wisselbokaal. Want er is geen twijfel over mogelijk dat deze quiz volgend jaar een vervolg krijgt!

Meer berichten