Koningsspelen een groot spektakel

Op vrijdag 12 april wordt in de gemeente Woerden de Koningsspelen georganiseerd door Beweegteam Woerden. Het Beweegteam sluit aan bij het landelijke doel van het Oranjefeest, namelijk om kinderen in het basisonderwijs en hun ouders te laten zien dat samen ontbijten en actief bewegen niet alleen heel belangrijk, maar ook heel leuk is! Daarnaast hoopt het Beweegteam zoveel mogelijk kinderen in beweging te brengen én ze, samen met alle verenigingen, te laten zien wat voor leuke sporten je in Woerden kunt doen.

Woerden - De Koningsspelen wordt om 8.45 uur op feestelijke wijze geopend door wethouder Arjan Noorthoek in het Wijkpark Molenvliet. Vervolgens gaan alle festiviteiten van start. De activiteiten vinden plaats op verschillende plekken van sportpark Cromwijck en in het wijkpark Molenvliet en duren tot 14.45 uur. 'Dit jaar wordt de Koningsspelen een nóg groter evenement dan voorgaande jaren! Dat komt mede door de samenwerking die we dit jaar zijn aangegaan met Stichting Friends4Owen' legt Swer Elbertsen van Beweegteam Woerden uit. 'Het is geen toeval dat we dit jaar samenwerken met Stichting Friends4Owen. Owen zou nu in zijn laatste jaar op basisschool De Schakel hebben gezeten. Maar tot groot verdriet is Owen Jordan in de zomer van 2016 op 8-jarige leeftijd aan hersenstamkanker overleden. Mede daarom wilde Stichting Friends4Owen nu groots uitpakken en hebben zij het initiatief genomen om een sponsorloop te koppelen aan de Obstacle Run en daarmee geld op te halen voor de landelijke Stichting Semmy. Aan deze Run4Owen doen 8 Woerdense basisscholen mee.

Ook in Harmelen wordt de Koningsspelen gevierd en dat gebeurt op woensdag 10 april en donderdag 11 april. Kamerik en Zegveld organiseren de Koningsspelen op eigen gelegenheid. 'Het is ongelofelijk mooi om te merken dat er zoveel verschillende partijen en tientallen vrijwilligers en stagiairs mee willen werken aan deze feestelijke dag', zegt Swer Elbertsen, projectleider van de Koningsspelen. 'Wij hopen dat jong en oud een mooi sportief feest zullen beleven en dat we met elkaar ook een mooie bijdrage kunnen leveren voor het vergroten van de overlevingskansen van kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker. Maandag 15 april zullen we hiervoor een mooie cheque aan Stichting Semmy uitreiken op basisschool De Schakel'.

Niet alleen op sportpark Cromwijck en in het wijkpark Molenvliet wordt tijdens de Koningsspelen gesport, maar ook bij de Brede Schooldag van Brede School Woerden zijn 350 kinderen lekker actief bezig.

Meer berichten