Foto:

De Lente vieren? Dat doe je in Woerden!

Het is lente! Kom naar buiten en ontdek het oer-Hollandse landleven in Woerden. Speel met dartelende lammetjes in het stro en kijk naar dansende koeien in de wei. Het kan allemaal tijdens Vier de Lente in Woerden. De gehele lenteperiode zijn er allerlei bijzondere uitjes en unieke evenementen te beleven; dicht bij huis.

Woerden - Er is tijdens deze editie van Vier de Lente keuze uit heel veel uitjes en evenementen zoals polderwandelingen, fietstochten, lentefairs, lammetjesdagen, streekproducten proeverijen, natuurexcursies en open dagen op de boerderij.

Lente op de boerderij

Op 2 t/m 4 mei kunnen kinderen tijdens de Lenteboerderij ravotten bij Boerderij de Boerinn in Kamerik. Ontdek de lammetjes, varkentjes en geitjes! Ouders volgen ondertussen een toffe workshop of eten en drinken iets op het plein. Breng een bezoek aan Kinderboerderij het Oortjeshek waar je nu al geitenlammetjes kunt bewonder en knuffelen! Ga op kraamvisite en doe mee aan leuke activiteiten.

Say Cheese… (Experience)

Deze lente begint het 'kaasseizoen' weer! Vanaf 4 mei kun je iedere zaterdag de Woerdense kaasmarkt bezoeken en de kaasshows bewonderen. Combineer je bezoek aan de kaasmarkt met een bezoek aan de Cheese Experience in het Kaaspakhuis. Hier kun je leren, kijken, proeven en meer! Nieuw in de Cheese Experience; bewonder de 'Kaas in de Kunst' tentoonstelling via een VR bril. Een unieke belevenis!

Fiets- of wandel de regio in

Wat is er nu lekkerder dan fietsen of wandelen tijdens de lente? Ontdek de meest mooie fiets- en wandelroutes van Woerden en omgeving. Speciaal voor de lente zijn er verschillende nieuwe routes ontwikkeld! Deze zijn te koop bij VVV Woerden. Fiets door het Kasteelbos bij Kasteel de Haar of fiets tussen het groen naar hartje Utrecht en beklim de Domtoren. Ook in de regio is er genoeg te ontdekken.

Bekijk hier de lentepagina: www.beleefwoerden.com/nl/wat-te-doen/vier-de-lente

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden