De prestigieuze Legion of Honor Award is  aan de heer Marcel Koopmans uitgereikt. Foto: Alex de Kuijper
De prestigieuze Legion of Honor Award is aan de heer Marcel Koopmans uitgereikt. Foto: Alex de Kuijper (Foto: Alex de Kuijper)

Prestigieuze onderscheiding

Op vrijdagmorgen 3 mei reikte burgemeester Victor Molkenboer in de Lutherse Kerk de Legion Of Honor Award uit aan Marcel Koopmans.

Woerden - Deze Woerdense veteraan ontving deze prestigieuze Amerikaanse onderscheiding voor zijn vele activiteiten die hij in Nederland verricht voor de veteranen. Marcel is zelf veteraan en uitgezonden geweest naar Irak en Cambodja. Na zijn militaire loopbaan is hij zich gaan inzetten voor de Nederlandse Veteranen en hij is momenteel voorzitter van de Identiteitsgroep Marinier Commando COM Nederland. Om het belang van de onderscheiding te benadrukken was namens defensie Kolonel Roel Been, Chef Staf - Staf Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht aanwezig. Onder de aanwezigen ook de vertegenwoordiger in Nederland van de Chapel of Four Chaplains (de organisatie achter de onderscheiding), vele veteranen en diverse vertegenwoordigers van de Woerdense politiek.

Ook familie en vrienden van Marcel waren in de Lutherse Kerk aanwezig om getuige te zijn van de indrukwekkende ceremonie. Ad van Pelt bespeelde het orgel waarbij hij onder meer Land of Hope and Glory en de Ballad of the Green Berets speelde, als ode aan de mariniers met de groene baret door hem werden uitgevoerd. Marcel Koopmans is ook drager van deze baret.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden