Fractievoorzitter van STERK Woerden is eignelijk altijd wel bezig in besturen van diverse clubs in Woerden
Fractievoorzitter van STERK Woerden is eignelijk altijd wel bezig in besturen van diverse clubs in Woerden (Foto: )

Bestuurder Wout pleit voor respect

door Winny van Rij

Ken uw raadslid: Wout den Boer

Een originele Woerdenaar is hij, Wout den Boer, fractievoorzitter van STERK Woerden. "Ik heb 11 jaar in Gouda gewoond en kwam terug in 1985." Z'n eerste politieke stappen zette hij pas in 2010 maar besturen doet hij al sinds hij weer in Woerden kwam wonen. Van de Kringschool tot de Woerdense Vakantieweek en van RPL Woerden tot Woerden Marketing en het bestuur van de VVV.

Woerden - Hij was voorzitter van de MR van de Jenaplanschool en zat later in het bestuur. Eind jaren 80 kreeg hij contacten bij de Woerdense Vakantieweek. "Ik zat tien jaar in het bestuur, prachtige jaren maar ook heel erg druk. Er is toen gekozen voor een organisatie met een meer professionele insteek. Hij belandde via een werkgroep ook in het bestuur van het Straattheater Festival en is nog steeds actief voor Woerden Marketing. "Ik geloof in het idee erachter."

Buffelen

In 2010 werd Wout politiek actief. "Ik keek altijd vanaf de kant van verenigingen tegen de gemeente aan, nu wilde ik er wel eens middenin zitten." Zijn start was in 2010 en in 2013 heeft hij samen met Elias Bom en anderen een nieuwe stichting opgericht te weten STERK Woerden. "We geloofden hier heilig in." Het was buffelen. "Als je net begint is er heel wat te doen." Toen Elias stopte werd Wout fractievoorzitter, de partij heeft drie raadsleden."

Stadsallures

Woerden is eigenlijk een kind dat groot wordt, vindt Wout. "Het moet wennen aan wat komen gaat. We zijn enorm aan het groeien. Toen ik in 1985 aan de Prinsenlaan kwam wonen was er voor iedereen een parkeerplaats, nu niet meer, iedereen heeft twee of drie auto's." Duizend huizen erbij, moet kunnen, maar weeg af en maak keuzes. Een randweg? "Zorg vooral dat de Boerendijk veilig is. We zijn groen, een dorp met stadsallures en een lokaal karakter. Daar moet je ook blij mee kunnen zijn. Kijk wat je in handen hebt. Er is hier zoveel moois." Hij ziet een tekort aan jonge vrijwilligers voor evenementen. "Die moeten het van de huidige generatie overnemen, zoals Mark van Leeuwen de Kult Kompagnie."

Altijd bezig

Wout is eigenlijk altijd bezig. "Zeg niet dat je hier in Woerden niets kunt doen." Hij ging zelfs door tijdens zijn ziekte. "Moet ik dan op de bank blijven zitten? In 2009 kreeg ik gelijk met mijn oudste broer kanker. Hij overleefde het niet, ik wel." Het heeft hem wel gevormd voor de rest van zijn leven. "Het besef dat je leven eindig is, maakt dat je anders in het leven staat. Zo'n bewustwording zou iedereen moeten doormaken." Ook in zijn gezin speelt het nodige in gezondheid met zijn vrouw en hun kleinkinderen. "Geniet van de dagen die je hebt."

Samen Sterk

Wout pleit voor respect, warmte en begrip. "Over de volle breedte. Het is steeds meer gewoonte om maar wat te roepen zonder kennis van zaken, zeker ook op sociale media. Daar heb ik moeite mee, net als met alles kan maar not in my backyard." Hij is tevreden over de Woerdense raad. "Hier wordt wel met respect naar elkaar geluisterd. Je moet het ook samen doen, we wijken maar op 20% af van elkaar. We willen allemaal het beste voor Woerden. Soms heeft de coalitie een goed idee, soms de oppositie. Dus laten we Woerden weer een beetje gezellig krijgen. Samen STERK Woerden."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden