Iedereen kan op 11 mei gratis komen kijken bij Gemaal Papekop Diemerbroek.
Iedereen kan op 11 mei gratis komen kijken bij Gemaal Papekop Diemerbroek. (Foto: )

Open dag Gemaal Papekop Diemerbroek in Woerden

11 mei is het Nationale Molendag. Gemaal Papekop Diemerbroek doet daar ook aan mee. Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur is het gemaal geopend.

Papekop - Na een grote restauratie door Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden in 2017 zijn nu de machines flink onderhanden genomen door vrijwilligers. Goed nieuws: De ruwoliemotor uit 1928 draait weer! 76 jaar geleden draaide deze machine voor het laatst. Nu zullen de vrijwilligers demonstreren hoe deze machine vroeger werd opgestart om te zorgen dat iedereen in de polder droge voeten hield. Iedereen kan gratis komen kijken. Locatie: aan de Kromwijkerdijk in Woerden.

Liefhebber

Nog meer tijd over? Heel veel molens en gemalen zijn dit weekend te bezichtigen. In Woerden bijvoorbeeld molen de windhond, maar ook de Kockengense molen in Kockengen, De Valk in Montfoord en de Oukoopse molen in Oukoop. Ben je meer liefhebber van gemalen? Dan is ook stoomgemaal Teylingen in Kamerik zeker aan te bevelen.

Voor meer informatie: www.molens.nl en klik op nationale molendag of www.gemalen.nl voor de gemalen. Gemaal Papekop Diemerbroek kun je ook volgen op facebook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden