De deelnemers van TumbleTime
De deelnemers van TumbleTime (Foto: Inge Haidar)

Geweldige prestaties TumbleTime

Regio - Zondag 12 mei namen zeven meiden van TumbleTime deel aan de artistic dynamic competition in Utrecht. Een wedstrijd luchtacrobatiek. Deelnemers konden meedoen in de hoepel of in het doek. Maar liefst vijf van de zeven deelnemers keerden met een mooie beker naar huis.

Het wedstrijdaanbod in de luchtacrobatiek is nog niet heel groot in Nederland. Het was voor de TumbleTimers de eerste keer dat er meegedaan werd aan een dergelijke wedstrijd. Dat was super spannend voor de meiden. Losse trucjes leren in de les is al heel knap, maar een hele act maken en die uitvoeren voor zo’n groot publiek is echt een prestatie. Daarnaast was het even afwachten wat het niveau was en wat de jury precies wilde zien.

Joy (acht jaar) en Lourdes (tien jaar) hadden een mooie act voorbereid in de hoepel. Zij werkten heel netjes en lieten al een aantal pittige trucs zien. Lourdes eindigde als derde en Joy zelfs als tweede!

In de categorie doek liepen de leeftijden erg uiteen. Ieme was met haar acht jaar een van de jongste deelnemers. Zij wist de jury te betoveren en werd beloond met de eerste plaats. De twaalfjarige Zonne had een pittige act voorbereid met moeilijke en originele trucjes. Zij eindigde als derde. Ook Sanna (zestien jaar) en Rosalie (dertien jaar) lieten een mooie act zien, maar vielen buiten de prijzen.

Tot slot mocht Sam nog in actie komen. Met haar zestien jaar mocht ze eigenlijk nog met de kinderen meedoen, maar omdat ze al wat meer ervaren is werd er besloten om mee te doen met de volwassenen. Dat bleek geen verkeerde keus. Ondanks het feit dat de act niet vlekkeloos verliep, eindigde ze toch op de eerste plaats.

Met zo’n geweldig eindresultaat kon iedereen alleen maar tevreden naar huis gaan. Er wordt alweer uitgekeken naar een volgende wedstrijd.

Meer berichten