Hoofdtrainer Patrick Loenen zoekt de kleedkamer op. FOTO: Nik Mandemakers
Hoofdtrainer Patrick Loenen zoekt de kleedkamer op. FOTO: Nik Mandemakers (Foto: )

,,Kampioen worden is het moeilijkste"

Zaterdagmiddag werd Sportlust '46 kampioen van 1C. De ploeg van Patrick Loenen vierde vervolgens een mooi feestje en kan zich gaan opmaken voor een seizoen in de hoofdklasse.

door Nik Mandemakers

Woerden - Sportlust '46 zette in duel met Heerjansdam een kroon op een goed en bovenal stabiel seizoen. Enkel gedurende de eerste twee wedstrijden was de puntenopbrengst karig, maar nadien werd een imposante reeks neer gezet. Een achttal punten werden nog maar ingeleverd en dan mag het duidelijk zijn. Dan is er sprake van een meer dan terechte kampioen. Met een 5-3 overwinning op Heerjansdam werd dat lot beslecht en zal de ploeg zich volgend jaar terug vinden in de hoofdklasse.

Naar buiten werd het niet uitgesproken, maar intern was het duidelijk. Sportlust '46 moest en zou dit jaar gaan promoveren. Lange tijd leek het er op dat VV Sliedrecht een geduchte concurrent in die strijd zou vormen, maar uiteindelijk liet die ploeg na de winterstop veel te veel steken vallen, waardoor de Woerdenaren gestaag de voorsprong wisten uit te bouwen om weer terug te keren op het podium waar het in het verleden al vier jaar actief was tussen 2012 en 2015 waarna het een jaar later direct kampioen werd en terugkeerde in de hoofdklasse. Echter, dat avontuur werd beperkt tot een enkel seizoen.

Moeilijk

,,Dit zijn inderdaad de leukere dagen. In de ochtend word je wakker en dan weet je natuurlijk dat het kan gaan gebeuren", wist trainer Patrick Loenen. ,,Kampioen worden blijft het moeilijkste dat er is. Je kan wel het beste team hebben, maar dat zegt nog helemaal niets. Kijk maar naar Spijkenisse in de hoofdklasse.

Één van de beste teams uit de competitie, maar strijden nu toch tegen degradatie", gaf Loenen een duidelijk voorbeeld. ,,Als het in de groep zelf niet goed zit dan pak je dus niets. Dat was bij ons niet het gevel. Er waren geen groepjes en dat sprong voor mij het meest uit het oog. Dat bracht ons ver en we zijn ook in ons spel stabiel geweest."

Druk

Dat de druk hoog was bij de club, dat is niet onbekend geweest. Het kampioenschap moest worden binnengehaald en die absolute druk valt nu als een deken van de selectie af. ,,Dat noemen ze dan inderdaad een bekroning. Als het klaar is ben ik altijd blij. Hier gaat vele tijd en energie in zetten en daar geniet je van na. Dan begint ook al een beetje het vakantiegevoel", wist de oefenmeester.

"Natuurlijk zullen we onszelf in de laatste competitiewedstrijden normaal moeten presenteren, maar daarna zal het ook wel snel klaar zijn", aldus de trainer. Dan zal na de vakantie de voorbereiding op het nieuwe seizoen al weer gaan beginnen wanneer de ploeg zich in de hoofdklasse gaat presenteren. Dan zal het mogelijkerwijs een regioderby uitvechten met het Goudse Jodan Boys. Een mooi affiche.

Meer berichten