Noa van Geer maakte de aliens van een science fiction


Foto:

Noa van Geer maakte de aliens van een science fiction

Een Nederlandse science fiction film. Je hoort het niet vaak. Toch hielp Noa van Geer uit Woerden mee om een fictieverhaal dat zich in de toekomst afspeelt in Nederland tot leven te brengen. Ze werkte aan de speciale make-up waarmee de acteurs veranderd werden in aliens die de aarde bezoeken.

Woerden - De film speelt zich af in 2618, wanneer mensen zijn uitgestorven.

Vier aliens reizen naar aarde om het museum van de mensheid te bezoeken. Het verhaal werd gemaakt door het Open Filmteam, waar iedereen zich mag aanmelden om mee te helpen. Dat sprak Noa aan: "Omdat ik vrij nieuw ben ik het vak, leek mij deze film interessant." Het is zeldzaam dat een kleine filmproductie in Nederland zo afhankelijk is van make-up effecten om belangrijke karakters in de film te realiseren. Naast de aliens werkte Noa onder andere aan speciale make-up die nodig was voor de hoofdrol van de film.

Een bijzonder project

Met Welcome to Earth deed Noa mee met het grootste project van het Open Filmteam. Ondanks dat er uit allerlei windstreken amateurs en professionals meehielpen viel haar het team in positieve zin op, verteld Noa: "De ambitie, de professionaliteit en het samenwerkingsverband, we waren een echt team!"

Online te zien

Het project werd mogelijk gemaakt door steun van het fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en sponsoring van het Apeldoornse Gigant. De film is te bekijken op: http://openfilmteam.nl/welcome-to-earth/ . Noa kijkt met plezier terug op de film en het maken ervan: "Ik hoop wanneer het Open Filmteam nog een film maakt ik wederom mij steentje bij kan dragen. Met andere woorden: geweldig!"

De film is te zien op: http://openfilmteam.nl/welcome-to-earth/ 

Het Open Filmteam

Het Open Filmteam maakt met amateurs en professionals filmprojecten waarin deelnemers van elkaar leren. Het team wil iedereen de kans geven te ervaren hoe het is om aan films van professionele kwaliteit te werken. Daarom kan iedereen zich via hun site aanmelden om deel te nemen en is er voor de meeste projecten geen verplichte contributie. Het Open Filmteam is erg populair: Deelnemers komen uit heel Nederland en België.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden