Foto:

Helden

Mirte Damen - Het is zondagochtend. Wakker worden en nog steeds kampioen uit willen schreeuwen. Geen idee maar zo voelt het dus om een soort hooligan te zijn....?! Wordt dit ook museumplein en een rondvaart door de grachten? Dit is toch nog groter dan het EK Voetbal winnen? #TeamDuncan #ESF19 #songfestival

Nee maar echt, ik heb het gevoel dat ik ergens schreeuwend wil staan, al joelend (joehoe), klappend, jankend (omdat het zo mooi is) samen met heel veel andere mensen Duncan huldigen. Zo bijzonder vind ik het! #kampioen #TeamDuncan #ESC19 #ESF2019 #ESF19 #ditiseenlintje

Maar over winnaars gesproken: Woerden heeft er een groot aantal. Zie de voetbalclub Sportlust, het 1e is gepromoveerd naar de hoogste amateurcompetitie. Wat een helden om dat te halen. Hard work pays of. Ik moet meteen aan hun buren denken die 100 jaar bestaan. VEP van harte. Maar overbruggend denk ik wie er aan de basis stonden van deze successen. Dat zijn de vrijwilligers van de club, de mensen die er altijd zijn. Voor jullie maak ik een diepe buiging en neem ik mijn mutsje af! Zonder jullie zijn deze clubs niets! En zo werkt dat bij elke vereniging. Maar nu even specifiek voor VEP en Sportlust.

Over winnaars en helden gesproken, soms zijn winnaars geen echte winnaars maar wel echte helden en helden zijn inspirators. En inspirators zijn helden maar die hebben helaas het eeuwige leven niet. Zo ook Jacco Versluis.

Jacco Versluis was getrouwd en vader maar zeker ook Woerdenaar, mede-eigenaar van chocoladefabriek Lugano en fervent fietser. Jacco Versluis overleed op 41-jarige leeftijd op 29 mei 2016 tijdens een wielertocht met vrienden op de Utrechtse Heuvelrug aan een acute hartstilstand.

Ik kan uit eigen ervaring zeggen en vragen, waarom gaan de goeden nu altijd eerst? Wat een held was jij dan!

Je hebt mensen geïnspireerd een stichting op te zetten en fondsen te werven ten behoeve van medisch onderzoek naar hartfalen. Door het organiseren van een jaarlijkse NTFU wielertocht door het Groene Hart, met start en finish in Woerden, haalt de stichting geld op dat wordt gedoneerd aan de Hartstichting of in overleg wordt besteed aan het voorkomen van overlijden aan hartfalen.

Komende zondag 26 mei is het weer zo ver op het kerkplein de start en finish. Kijk even op http://jacco-versluis-classic.nl je kan nog meedoen. Dit is de moeite waard! Ik denk dat deze tocht de komende jaren alleen maar groter gaat worden met het aantal deelnemers. Wat is het bijzonder om te zien ook al ben je er niet meer in persoon. Maar nu ben jij veranderd in inspiratie Jacco. Over echte helden gesproken! 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden