Een selectie van de inzendingen wordt gepresenteerd in een expositie in de bibliotheek van Woerden van 23 september tot 18 november.
Een selectie van de inzendingen wordt gepresenteerd in een expositie in de bibliotheek van Woerden van 23 september tot 18 november. (Foto: )

Carla Vermeend winnaar Iris Trofee

Carla Vermeend uit Woerden, lid van fotoclub Iris, heeft de Iris Wissel Trofee 2019 gewonnen met een prachtige portretfoto. De jury bestond uit Diana Bokje, fotograaf en coach fotografie, en Harm Bokje, doorgewinterd fotograaf en jurylid.

Woerden - De winnende foto was een indringend portret van Mirte Damen. De jury was lovend over de manier waarop in één portret een heel verhaal verteld wordt. De foto toont de emoties, het verlangen als transgender naar het vrouw zijn, de kwetsbaarheid in het transitieproces. Carla Vermeend is recent (opnieuw) lid geworden van Iris, en heeft al meerdere prijzen op haar naam staan. Zij was blij verrast en zeer verheugd met deze mooie prijs. De winnende foto kwam uit in de categorie Mensen, een van de drie categorieën van inzending. In de categorie Natuur werd de eerste prijs gewonnen door Pieter Boere. In zijn foto van een meeuw in vlucht, aan het strand gefotografeerd, geven de bewegingselementen een fraaie sfeer en dynamiek aan het beeld.

In de categorie Vrij Werk viel de eerste prijs toe aan Gerda Postma voor haar prachtige foto van silo's. Een strakke, fraai opgebouwde foto met goed gebruik van de vormen, materialen en kleuren.

De jury was over het algemeen goed te spreken over de kwaliteit van de ruim 70 inzendingen. Per foto werd uitleg gegeven over het oordeel en de motivatie van de jury voor het aantal toegekende punten: een boeiende en leerzame avond.

De prijswinnende foto's en een selectie van de overige inzendingen worden gepresenteerd in een expositie in de bibliotheek van Woerden van 23 september tot 18 november.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden