Foto:

Woerdense rondvaartboot

Afgelopen maandag doopten burgemeester Victor Molkenboer en wethouder Arjan Noorthoek de 'Story Boat' en aansluitend vindt de eerste rondvaart plaats. Een samenwerking tussen Partyschip 'Sweet Caroline', Woerden Marketing, VVV Woerden, Gilde Woerden, Stadsmuseum en gemeente Woerden. Vanaf dan kunnen er rondvaarten geboekt worden en worden de prachtige historische verhalen weer verteld door de Gilde gidsen vanaf het water.

Woerden - Sinds het vertrek van het Romeins Schip wordt het Romeinse verhaal niet meer verteld vanaf het water. De werkgroep 'Historisch varen' is geruime tijd bezig geweest om een alternatief schip te vinden. Een historische replica is nog niet gevonden, maar het historische verhaal kan wel verteld worden door deze nieuwe samenwerking.

Samen met Woerden Marketing is het idee van de 'Story Boat' ontstaan en zijn partijen betrokken om dit verder uit te werken. Wanneer er aan boord historische verhalen verteld worden, zal de boot rondvaren als de 'Story Boat'. De eigenaren van 'Sweet Caroline', Andrew en Carolien de Ruiter, zullen de boot besturen. De Gilde gidsen vertellen het Romeinse verhaal maar ook andere historische verhalen. De boot is gebouwd in 1964 en beschikt over een dak van een klassieke trolleybus. Een rondvaart is te boeken via info@vvvwoerden.nl en Partyschip 'Sweet Caroline' www.partyschipsweetcaroline.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden